Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 289544" data-attributes="member: 3190"><p>Ти полна чашо пред мене,</p><p>ноќва сум празен во себе,</p><p>исповед драгоцен,</p><p>на твоите рабови студен,</p><p>допри ги усниве,</p><p>наздрави со мене,</p><p>изгаси го копнежот,</p><p>умртви ја душава,</p><p>во неа болот утрни го,</p><p>прободи го телото со стихови,</p><p>замини со умот далеку во космосот,</p><p>испрати ме не вртејќи се повеќе назад,</p><p>и онака земјата ја заборавив,</p><p>и сите нејзини убавини,</p><p>воздишки од красности,</p><p>на крилјата,</p><p>крвави трагови,</p><p>од сонцето изгорени,</p><p>не жали ме,</p><p>можеш ли,</p><p>морам пијан да бидам,</p><p>трезен не сум вреден,</p><p>не ги пружам рацеве кон спасение,</p><p>не голтам јадови,</p><p>на ликот насмеви,</p><p>во очите нежности,</p><p>ти знаеш,</p><p>дождот врне,</p><p>но не може да говори,</p><p>плисокот наслушни го,</p><p>ќе проговори,</p><p>во самракот разбуди ме,</p><p>да бидам пред сите,</p><p>погубен со исправено чело,</p><p>во зората погреби ме,</p><p>нека мојот погреб,</p><p>биде уште една залудна зора,</p><p>и онака не знаев да љубам,</p><p>гледав како другите љубат,</p><p>а јас само пишував,</p><p>зборови,</p><p>и само зборови,</p><p>загубени во крвта,</p><p>пронајдени во никого,</p><p>само во мене,</p><p>проклет да сум,</p><p>и таа шега кој ја смисли некој со мене,</p><p>шега неповикана полна со солзи,</p><p>ти знаеш очите течат и неми се.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 289544, member: 3190"] Ти полна чашо пред мене, ноќва сум празен во себе, исповед драгоцен, на твоите рабови студен, допри ги усниве, наздрави со мене, изгаси го копнежот, умртви ја душава, во неа болот утрни го, прободи го телото со стихови, замини со умот далеку во космосот, испрати ме не вртејќи се повеќе назад, и онака земјата ја заборавив, и сите нејзини убавини, воздишки од красности, на крилјата, крвави трагови, од сонцето изгорени, не жали ме, можеш ли, морам пијан да бидам, трезен не сум вреден, не ги пружам рацеве кон спасение, не голтам јадови, на ликот насмеви, во очите нежности, ти знаеш, дождот врне, но не може да говори, плисокот наслушни го, ќе проговори, во самракот разбуди ме, да бидам пред сите, погубен со исправено чело, во зората погреби ме, нека мојот погреб, биде уште една залудна зора, и онака не знаев да љубам, гледав како другите љубат, а јас само пишував, зборови, и само зборови, загубени во крвта, пронајдени во никого, само во мене, проклет да сум, и таа шега кој ја смисли некој со мене, шега неповикана полна со солзи, ти знаеш очите течат и неми се. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom