Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 286971" data-attributes="member: 1970"><p>Fuck you,љубов е</p><p></p><p>Ми здосадија сите прашања.</p><p>Сите заплеткани,</p><p>стуткани,</p><p>замрзнати,</p><p>нелогични,</p><p>безсмислени,</p><p>луди,</p><p>обични,</p><p>нецелосни,</p><p>обликувани,</p><p>без форма и налик</p><p>замаени во</p><p>недоглед исткаени,</p><p>во ќор сокак што водат,</p><p>на патот кој го одам.</p><p>Лево или десно?</p><p>Горе или доле?</p><p>Само оди кај срце што те носи,</p><p>зошто компликации?</p><p>Ми здосадија,</p><p>како пијавици се што лазат по </p><p>мојата глава,</p><p>ги решавам,</p><p>одгатнувам,</p><p>вдлабочувам,</p><p>барајќи,</p><p>трагајќи,</p><p>губејќи се,</p><p>од едно во друго,</p><p>од друго во петто,</p><p>следејќи патокази криви,</p><p>патокази прави,</p><p>така до бескрај.</p><p>Уморна сум од прашања,</p><p>без одговори прави.</p><p>И следното прашање,</p><p>ќе добие одговор јасен,</p><p>така едноставен и неверојатно красен:</p><p>fuck you,љубов е.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 286971, member: 1970"] Fuck you,љубов е Ми здосадија сите прашања. Сите заплеткани, стуткани, замрзнати, нелогични, безсмислени, луди, обични, нецелосни, обликувани, без форма и налик замаени во недоглед исткаени, во ќор сокак што водат, на патот кој го одам. Лево или десно? Горе или доле? Само оди кај срце што те носи, зошто компликации? Ми здосадија, како пијавици се што лазат по мојата глава, ги решавам, одгатнувам, вдлабочувам, барајќи, трагајќи, губејќи се, од едно во друго, од друго во петто, следејќи патокази криви, патокази прави, така до бескрај. Уморна сум од прашања, без одговори прави. И следното прашање, ќе добие одговор јасен, така едноставен и неверојатно красен: fuck you,љубов е. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom