Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 285106" data-attributes="member: 1970"><p>Се сеќаваш ли?</p><p></p><p>Лежев на твоите</p><p>гради и наслушнував</p><p>во тишината.</p><p>Не дишев,само слушав,</p><p>претворена во ритамот на твоето срце.</p><p>Бев сигурна ќе го најдам </p><p>одговорот кој го барав од тебе,</p><p>во твоите очи,</p><p>во твоите зборови,</p><p>во твоите гести.</p><p>Ништо не слушнав,</p><p>ништо не разбрав.</p><p>Го гледав пред себе </p><p>циклусот на твојот живот,</p><p>ги слушнав твоите соништа,</p><p>ги вкусив твоите гревови</p><p>ги прогонив твоите стравови.</p><p>Го мирисав твоето тело,</p><p>таму некаде,</p><p>позади на вратот,</p><p>каде само јас го пикав носот</p><p>и те бакнував за добра ноќ,</p><p>сакав засекогаш да останат</p><p>траги од него прекриени на моето тело.</p><p>Те прегрнував,</p><p>префрлајќи ги нозете над твоите,</p><p>заробувајќи те во себе,</p><p>да не ми побегнеш,</p><p>да бидеш мој,</p><p>да се претопам во тебе,</p><p>бар за кратко.</p><p>И кога од умор,</p><p>морав да ги затворам очите,</p><p>се вртев кон прозорецот,</p><p>на мојата страна,</p><p>со поглед кон ѕвездите,</p><p>и заспивав со насмевка на усните.</p><p>Те сакав.</p><p>Беше тука,</p><p>бев твоја.</p><p>Сега?</p><p>Не сум ничија драги,</p><p>своја сум и ми фали...</p><p>Ми фали да сум твоја.</p><p>Се сеќаваш ли??</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 285106, member: 1970"] Се сеќаваш ли? Лежев на твоите гради и наслушнував во тишината. Не дишев,само слушав, претворена во ритамот на твоето срце. Бев сигурна ќе го најдам одговорот кој го барав од тебе, во твоите очи, во твоите зборови, во твоите гести. Ништо не слушнав, ништо не разбрав. Го гледав пред себе циклусот на твојот живот, ги слушнав твоите соништа, ги вкусив твоите гревови ги прогонив твоите стравови. Го мирисав твоето тело, таму некаде, позади на вратот, каде само јас го пикав носот и те бакнував за добра ноќ, сакав засекогаш да останат траги од него прекриени на моето тело. Те прегрнував, префрлајќи ги нозете над твоите, заробувајќи те во себе, да не ми побегнеш, да бидеш мој, да се претопам во тебе, бар за кратко. И кога од умор, морав да ги затворам очите, се вртев кон прозорецот, на мојата страна, со поглед кон ѕвездите, и заспивав со насмевка на усните. Те сакав. Беше тука, бев твоја. Сега? Не сум ничија драги, своја сум и ми фали... Ми фали да сум твоја. Се сеќаваш ли?? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom