Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 284088" data-attributes="member: 3868"><p>Се борам да излезам од овој лажен свет,</p><p>скриена во тајните на месечината,</p><p>која ме чува со своето име,</p><p>ова не сум јас,</p><p>ова е некоја друга личност,</p><p>во галаксијата на лаги и каење,</p><p>бегам од мислите,</p><p>додека ги загревам,</p><p>трошките страсти,</p><p>ветрот ја разнесува студената вистина,</p><p>животот ми ја зема младоста,</p><p>уште неизживеана,</p><p>ти ќе останеш само тајна,</p><p>скриена во погледот,</p><p>заспана во душава,</p><p>наслушувам со очи затворени,</p><p>како благ пролетен ветар ,</p><p>дишеш во мојот врат,</p><p>отпрво полека,нежно,</p><p>треперам како млад лист на дрвото,</p><p>за миг потоа да полетам,</p><p>носена од ветрот,</p><p>заедно со нашата тајна,</p><p>меѓу јато галеби,</p><p>се слуша само нивниот пискот</p><p>и мелодијата што ја компонираат,</p><p>со секое замавнување со крилјата,</p><p>паѓам полека на брегот</p><p>и додека водата го кваси моето лице,</p><p>сфаќам...Умирам...</p><p>ја носам со себе тајната за тебе,</p><p>ја носам со себе сета поезија,</p><p>што ти ја посвети ова младо,неизживеано срце,</p><p>езерото тивко го извлекува мојот последен здив,</p><p>оставајќи ме со уверување ,</p><p>дека засекогаш ќе останам во тебе,</p><p>како некоја што</p><p>никогаш не те напуштила и</p><p>никогаш не те дочекала.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 284088, member: 3868"] Се борам да излезам од овој лажен свет, скриена во тајните на месечината, која ме чува со своето име, ова не сум јас, ова е некоја друга личност, во галаксијата на лаги и каење, бегам од мислите, додека ги загревам, трошките страсти, ветрот ја разнесува студената вистина, животот ми ја зема младоста, уште неизживеана, ти ќе останеш само тајна, скриена во погледот, заспана во душава, наслушувам со очи затворени, како благ пролетен ветар , дишеш во мојот врат, отпрво полека,нежно, треперам како млад лист на дрвото, за миг потоа да полетам, носена од ветрот, заедно со нашата тајна, меѓу јато галеби, се слуша само нивниот пискот и мелодијата што ја компонираат, со секое замавнување со крилјата, паѓам полека на брегот и додека водата го кваси моето лице, сфаќам...Умирам... ја носам со себе тајната за тебе, ја носам со себе сета поезија, што ти ја посвети ова младо,неизживеано срце, езерото тивко го извлекува мојот последен здив, оставајќи ме со уверување , дека засекогаш ќе останам во тебе, како некоја што никогаш не те напуштила и никогаш не те дочекала. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom