Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 282503" data-attributes="member: 3190"><p>Анѓелу со повеќе имиња,</p><p>ме зобиколуваш,</p><p>одминуваш,</p><p>не ми ја даваш причината,</p><p>слушни го гласот на нејот кој извира од мене,</p><p>услиши го ова постоење кое во себе носи жиг,</p><p>овој постојан немир од различни светови донесен,</p><p>од сите религии и култови збран,</p><p>тука залутан,</p><p>толку молитви различни,</p><p>а во еден живот избран,</p><p>отвори ми ги вратите на Вавилон,</p><p>изми ги гревовите од реките негови,</p><p>згрми,</p><p>се нека занеме,</p><p>одведи ме на чекор до тишината,</p><p>морам да ја слушнам,</p><p>само да погледнам,</p><p>очи да затворам,</p><p>внеси ме,</p><p>знам,</p><p>таму припаѓам,</p><p>од таму ја носам сета моја неприпадност никому,</p><p>на овој свет уште помалку,</p><p>таа празнина што како карпа никнала,</p><p>вековна,</p><p>стои,</p><p>од тежината не се поместува,</p><p>те преколнувам,</p><p>телото во црни рози стори го,</p><p>и тоа нека исчезне,</p><p>по патот кој го одев распослај го,</p><p>за мојот следбеник да го препознае,</p><p>да го избегне,</p><p>го видов во кругот кој не беше тркалезен,</p><p>нешто недостига,</p><p>емоција недопрена,</p><p>нова,</p><p>од никој почувствувана,</p><p>со себе разговарам,</p><p>ужасно е,</p><p>без одговор е,</p><p>исто е,</p><p>како незнаен човек што го исплакува,</p><p>ковчегот што во земјата понира,</p><p>и други лица со црн превез повива,</p><p>успокои ме,</p><p>ноќва,</p><p>во утрешниот ден,</p><p>и денот потоа,</p><p>во вечноста.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 282503, member: 3190"] Анѓелу со повеќе имиња, ме зобиколуваш, одминуваш, не ми ја даваш причината, слушни го гласот на нејот кој извира од мене, услиши го ова постоење кое во себе носи жиг, овој постојан немир од различни светови донесен, од сите религии и култови збран, тука залутан, толку молитви различни, а во еден живот избран, отвори ми ги вратите на Вавилон, изми ги гревовите од реките негови, згрми, се нека занеме, одведи ме на чекор до тишината, морам да ја слушнам, само да погледнам, очи да затворам, внеси ме, знам, таму припаѓам, од таму ја носам сета моја неприпадност никому, на овој свет уште помалку, таа празнина што како карпа никнала, вековна, стои, од тежината не се поместува, те преколнувам, телото во црни рози стори го, и тоа нека исчезне, по патот кој го одев распослај го, за мојот следбеник да го препознае, да го избегне, го видов во кругот кој не беше тркалезен, нешто недостига, емоција недопрена, нова, од никој почувствувана, со себе разговарам, ужасно е, без одговор е, исто е, како незнаен човек што го исплакува, ковчегот што во земјата понира, и други лица со црн превез повива, успокои ме, ноќва, во утрешниот ден, и денот потоа, во вечноста. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom