Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 282363" data-attributes="member: 3190"><p>Петок вечер е,</p><p>замижувам,</p><p>оставам чувствата од мене да се излеат,</p><p>во зборови да се претворат,</p><p>да те опијат,</p><p>каде и да си,</p><p>што и да правиш,</p><p>само не доаѓај,</p><p>не милувај ме со крилјата заводливи,</p><p>не те повикувам,</p><p>довикувам,</p><p>како некогаш,</p><p>секогаш,</p><p>уморно е срцево,</p><p>истрошено,</p><p>сето исчекување исцрпено,</p><p>залудно очекување,</p><p>нанижано со сини бисери,</p><p>никако да засјаат,</p><p>едноставно е,</p><p>но како да им објаснам,</p><p>на овие емоции кои од никаде не почнуваат,</p><p>дали со тебе во нив сум роден,</p><p>непоканети,</p><p>не завршуваат,</p><p>искрено во договор,</p><p>ти пружам рака,</p><p>подај рака,</p><p>не доаѓај,</p><p>не си ми потребна,</p><p>премногу си,</p><p>уште еднаш и чинам ќе полудам,</p><p>не ќе издржам,</p><p>ќе ме преполниш,</p><p>товарот ќе го истуриш,</p><p>но не ќе ме ослободиш,</p><p>не сакам да излудам,</p><p>остави ме како знам да живеам,</p><p>утехата да си ја побарам,</p><p>во ноќта кога најмногу боли,</p><p>сега трезен сум,</p><p>не знам за подоцна,</p><p>ако ме нема,</p><p>тогаш нема да бидам тоа јас,</p><p>ќе бидам со некоја блудница вавилонска,</p><p>ќе заборавам на тебе,</p><p>во утрото од мене ќе остане само парче од самотник,</p><p>кој изгубил сопатник.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 282363, member: 3190"] Петок вечер е, замижувам, оставам чувствата од мене да се излеат, во зборови да се претворат, да те опијат, каде и да си, што и да правиш, само не доаѓај, не милувај ме со крилјата заводливи, не те повикувам, довикувам, како некогаш, секогаш, уморно е срцево, истрошено, сето исчекување исцрпено, залудно очекување, нанижано со сини бисери, никако да засјаат, едноставно е, но како да им објаснам, на овие емоции кои од никаде не почнуваат, дали со тебе во нив сум роден, непоканети, не завршуваат, искрено во договор, ти пружам рака, подај рака, не доаѓај, не си ми потребна, премногу си, уште еднаш и чинам ќе полудам, не ќе издржам, ќе ме преполниш, товарот ќе го истуриш, но не ќе ме ослободиш, не сакам да излудам, остави ме како знам да живеам, утехата да си ја побарам, во ноќта кога најмногу боли, сега трезен сум, не знам за подоцна, ако ме нема, тогаш нема да бидам тоа јас, ќе бидам со некоја блудница вавилонска, ќе заборавам на тебе, во утрото од мене ќе остане само парче од самотник, кој изгубил сопатник. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom