Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 282213" data-attributes="member: 3190"><p>Потполна тишина,</p><p>ме обзема,</p><p>не се рефлектира од никого,</p><p>а од кого би,</p><p>во длабоки црнила,</p><p>кои голтаат светла прашина,</p><p>сама ме довикува,</p><p>не ме презира,</p><p>виси над мене,</p><p>ме скокотка,</p><p>обновува,</p><p>заковува,</p><p>во безмислен простор,</p><p>опстојува,</p><p>ја слушам ли,</p><p>занемарувам,</p><p>ме повикува,</p><p>дојди,</p><p>остани,</p><p>не запирај,</p><p>младоста ми ја понудува,</p><p>од прозорецот долетува,</p><p>ме допира,</p><p>насмевот го црта,</p><p>во земјата на соништата ме понесува,</p><p>ко ефтина к***а се соблекува,</p><p>во мирисот недостига,</p><p>престижен,</p><p>од свилени чувства исткаен,</p><p>самовила пурпурна ме бакнува,</p><p>товар од гнев одминува,</p><p>кој сум,</p><p>од каде сум,</p><p>ме заминува,</p><p>и повторно ги слушам гласовите кои зборуваат,</p><p>во ритам кој не исчезнува,</p><p>во мене прст преку прст се доближува,</p><p>како ми е не ме прашува,</p><p>меки ветувања испрашува,</p><p>не заборава,</p><p>постојано ме уморува,</p><p>оваа одисеја е предалеку од синото,</p><p>во минато исчекуваното,</p><p>среќното,</p><p>бара насмевки во непознатото,</p><p>заоѓа во мене постојано,</p><p>ме искушува,</p><p>воодушевува,</p><p>слепа светлина,</p><p>која потонува,</p><p>бескрајно,</p><p>тивко,</p><p>тајни отклучува,</p><p>дух кој не заминува,</p><p>на детсвото потсеќа,</p><p>од длабок сон не се разбудува,</p><p>ова е мојот свет,</p><p>го создадов за мене,</p><p>и се насмеав во него,</p><p>не исчезнува после полноќта,</p><p>како мината година,</p><p>како твојот глас,</p><p>го заборавив одамна.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 282213, member: 3190"] Потполна тишина, ме обзема, не се рефлектира од никого, а од кого би, во длабоки црнила, кои голтаат светла прашина, сама ме довикува, не ме презира, виси над мене, ме скокотка, обновува, заковува, во безмислен простор, опстојува, ја слушам ли, занемарувам, ме повикува, дојди, остани, не запирај, младоста ми ја понудува, од прозорецот долетува, ме допира, насмевот го црта, во земјата на соништата ме понесува, ко ефтина к***а се соблекува, во мирисот недостига, престижен, од свилени чувства исткаен, самовила пурпурна ме бакнува, товар од гнев одминува, кој сум, од каде сум, ме заминува, и повторно ги слушам гласовите кои зборуваат, во ритам кој не исчезнува, во мене прст преку прст се доближува, како ми е не ме прашува, меки ветувања испрашува, не заборава, постојано ме уморува, оваа одисеја е предалеку од синото, во минато исчекуваното, среќното, бара насмевки во непознатото, заоѓа во мене постојано, ме искушува, воодушевува, слепа светлина, која потонува, бескрајно, тивко, тајни отклучува, дух кој не заминува, на детсвото потсеќа, од длабок сон не се разбудува, ова е мојот свет, го создадов за мене, и се насмеав во него, не исчезнува после полноќта, како мината година, како твојот глас, го заборавив одамна. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom