Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 281986" data-attributes="member: 1970"><p>Скулптура</p><p></p><p>Пак јас,</p><p>но поинаку не знам,</p><p>поинаку не сакам.Сеедно,</p><p>ќа ја раскажам приказната за скулптурата сокриена.</p><p>Со денови ја моделивав најубавата скулптура која рацеве </p><p>некогаш ја допреле и очиве некогаш ја сретнале.</p><p>Се восхитувам.</p><p>Речиси совршена е.</p><p>Таква каква што можел само </p><p>Михеланџело да креира.</p><p>Обработена е површината,</p><p>исполнета внатрешноста.</p><p>Обликував магичен сјај во очите.</p><p>Ги молев и богињите да и подарат</p><p>човечки особини,</p><p>се смилуваа,</p><p>како за чудо,</p><p>Венера и дари љубов и еротичност,</p><p>Софија,мудрост,</p><p>Атина,храброст за борба,</p><p>и Фреја инстинкт за мајчинство..</p><p>Блесна скулптурата во ноќта</p><p>како ѕвезда која се раѓа на хоризонтот,</p><p>осветлувајќи го ателјето </p><p>во заносни светли нијанси</p><p>заслепувајќи ги очите.</p><p>Блеснувајќи така,</p><p>ја оцрта својата сенка на ѕидот.</p><p>Во сенката </p><p>ги обоив најубавите соништа,</p><p>приказни полни со љубов</p><p>и радости,</p><p>наместо црна,</p><p>вметнав розева боја.</p><p>И се уште ја чувам затворена,</p><p>за туѓи очи забранета.</p><p>Што и вреди убавината,</p><p>и несовршената перфекција,</p><p>кога е сокриена од нечии</p><p>погледи.</p><p>Ја чувам</p><p>само за себе,</p><p>себично и алчно.</p><p>А таа,моли за единственото нешто кое фали за приказната да биде</p><p>целосна..</p><p>..моли живот да и подарам.</p><p>[ATTACH=full]19644[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 281986, member: 1970"] Скулптура Пак јас, но поинаку не знам, поинаку не сакам.Сеедно, ќа ја раскажам приказната за скулптурата сокриена. Со денови ја моделивав најубавата скулптура која рацеве некогаш ја допреле и очиве некогаш ја сретнале. Се восхитувам. Речиси совршена е. Таква каква што можел само Михеланџело да креира. Обработена е површината, исполнета внатрешноста. Обликував магичен сјај во очите. Ги молев и богињите да и подарат човечки особини, се смилуваа, како за чудо, Венера и дари љубов и еротичност, Софија,мудрост, Атина,храброст за борба, и Фреја инстинкт за мајчинство.. Блесна скулптурата во ноќта како ѕвезда која се раѓа на хоризонтот, осветлувајќи го ателјето во заносни светли нијанси заслепувајќи ги очите. Блеснувајќи така, ја оцрта својата сенка на ѕидот. Во сенката ги обоив најубавите соништа, приказни полни со љубов и радости, наместо црна, вметнав розева боја. И се уште ја чувам затворена, за туѓи очи забранета. Што и вреди убавината, и несовршената перфекција, кога е сокриена од нечии погледи. Ја чувам само за себе, себично и алчно. А таа,моли за единственото нешто кое фали за приказната да биде целосна.. ..моли живот да и подарам. [ATTACH=full]19644[/ATTACH] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom