Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 280911" data-attributes="member: 3190"><p>Несигурно стоиш од темната страна на небото,</p><p>мојот вечен дом,</p><p>твое времено засолниште,</p><p>врз него за тебе испишувам записи,</p><p>се хранат од новиот дожд,</p><p>моќен код,</p><p>немирот твој во неговиот од,</p><p>движења во танц од илузии,</p><p>сликаат прстен од вистини,</p><p>занесена си,</p><p>погледни во пораката која ти ја нудам,</p><p>ако не сакаш,</p><p>да ги задржиме страните,</p><p>не навратувај ако не си сигурна,</p><p>овозможи и на земјата и понатаму да дарува живот наоколу,</p><p>те напуштам,</p><p>јуришајќи со огромни чекори кон нашата мистерија,</p><p>таму требаше да бидеме двајца,</p><p>ќе бидам само јас,</p><p>во вечниот мрак,</p><p>месечината нека ти го покаже патот назад,</p><p>патувај каде те носи срцето,</p><p>истечи,</p><p>земи се,</p><p>збогувај се во татнеж,</p><p>задоен од копнеж,</p><p>остави ја самотијата да игра врз мојата силуета,</p><p>во шамански врисок,</p><p>кој најавува нови пријатели,</p><p>жедни љубови,</p><p>каде сте,</p><p>се наоѓам себе си,</p><p>или вас,</p><p>во лагата која создава шега,</p><p>кршејќи дел од мојот мозаик,</p><p>од мислата распарчена,</p><p>со твоите очи обоена.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 280911, member: 3190"] Несигурно стоиш од темната страна на небото, мојот вечен дом, твое времено засолниште, врз него за тебе испишувам записи, се хранат од новиот дожд, моќен код, немирот твој во неговиот од, движења во танц од илузии, сликаат прстен од вистини, занесена си, погледни во пораката која ти ја нудам, ако не сакаш, да ги задржиме страните, не навратувај ако не си сигурна, овозможи и на земјата и понатаму да дарува живот наоколу, те напуштам, јуришајќи со огромни чекори кон нашата мистерија, таму требаше да бидеме двајца, ќе бидам само јас, во вечниот мрак, месечината нека ти го покаже патот назад, патувај каде те носи срцето, истечи, земи се, збогувај се во татнеж, задоен од копнеж, остави ја самотијата да игра врз мојата силуета, во шамански врисок, кој најавува нови пријатели, жедни љубови, каде сте, се наоѓам себе си, или вас, во лагата која создава шега, кршејќи дел од мојот мозаик, од мислата распарчена, со твоите очи обоена. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom