Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 280660" data-attributes="member: 3190"><p>Човек</p><p></p><p>Човек беше,</p><p>човек си отиде,</p><p>човек остана,</p><p>татко беше,</p><p>татко не остана,</p><p>брат беше,</p><p>брат не остана,</p><p>син беше,</p><p>син не остана,</p><p>да си тука,</p><p>да можам да ти кажам,</p><p>твојот дом е се уште тука,</p><p>врз неколку срца изграден,</p><p>за оние многуте непотребен,</p><p>од нас малкуте во ниеден миг заборавен,</p><p>вечно ќе бидеш запаметен,</p><p>ќе постоиш,</p><p>дур не згаснам,</p><p>дур не згаснат,</p><p>и тогаш ќе те најдам,</p><p>за се што не можев ќе ти раскажам,</p><p>ми недостигаш,</p><p>образот твој на мојот,</p><p>во искрена прегратка,</p><p>од твојот погреб не исчезнуваш,</p><p>во секоја моја радост те спомнувам,</p><p>длабоко во мене,</p><p>за тебе наздравувам,</p><p>понекогаш те сонувам,</p><p>и за тебе по некој збор кажувам,</p><p>затоа што повеќе те чувствувам,</p><p>и не морам никому да објаснувам,</p><p>горд сум што те познавав,</p><p>со тебе лебот го делев,</p><p>и колку пати се смеев,</p><p>господе осветли му го патот,</p><p>дај му го спокојот потребен,</p><p>млад беше,</p><p>се уште е,</p><p>тој беше прекрасен,</p><p>од човек поголем.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 280660, member: 3190"] Човек Човек беше, човек си отиде, човек остана, татко беше, татко не остана, брат беше, брат не остана, син беше, син не остана, да си тука, да можам да ти кажам, твојот дом е се уште тука, врз неколку срца изграден, за оние многуте непотребен, од нас малкуте во ниеден миг заборавен, вечно ќе бидеш запаметен, ќе постоиш, дур не згаснам, дур не згаснат, и тогаш ќе те најдам, за се што не можев ќе ти раскажам, ми недостигаш, образот твој на мојот, во искрена прегратка, од твојот погреб не исчезнуваш, во секоја моја радост те спомнувам, длабоко во мене, за тебе наздравувам, понекогаш те сонувам, и за тебе по некој збор кажувам, затоа што повеќе те чувствувам, и не морам никому да објаснувам, горд сум што те познавав, со тебе лебот го делев, и колку пати се смеев, господе осветли му го патот, дај му го спокојот потребен, млад беше, се уште е, тој беше прекрасен, од човек поголем. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom