Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 280653" data-attributes="member: 3190"><p>Посакав и тргнав по тебе,</p><p>во темнината те барам,</p><p>со чекори далечни,</p><p>маѓепсан и искрен,</p><p>зарем не гледаш,</p><p>поинаку не знам да те пратам,</p><p>да бидам,</p><p>а ти,</p><p>не премолчи,</p><p>не скри,</p><p>скрши,</p><p>телото мое го обесчести,</p><p>во него секое чувство го изгори,</p><p>без допир,</p><p>го осуди,</p><p>сурово на твој начин,</p><p>со твојата наклонета моќ,</p><p>гладен волк во ноќ,</p><p>лута нечие срце да откорне,</p><p>своето да го трогне,</p><p>зарем ниеднаш не зажали,</p><p>што направи,</p><p>да ја молам иднината за спокој</p><p>кој не можев си го понудам,</p><p>ладно светло на надеж од твоите усни,</p><p>ме допира,</p><p>со нож ме убива,</p><p>лицето го потопува</p><p>за живот го проколнува,</p><p>ги урива ѕидовите на љубовта,</p><p>кои толку посакувано ги градев,</p><p>на плеќите ко ангели ги носев,</p><p>поинаку не можев,</p><p>поинаку не знаев,</p><p>тука застанувам,</p><p>како вдовец те исплакувам,</p><p>на дождот му се исповедувам,</p><p>времето да го заборавам,</p><p>можеби ќе продолжам,</p><p>иако те губам верен ти останувам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 280653, member: 3190"] Посакав и тргнав по тебе, во темнината те барам, со чекори далечни, маѓепсан и искрен, зарем не гледаш, поинаку не знам да те пратам, да бидам, а ти, не премолчи, не скри, скрши, телото мое го обесчести, во него секое чувство го изгори, без допир, го осуди, сурово на твој начин, со твојата наклонета моќ, гладен волк во ноќ, лута нечие срце да откорне, своето да го трогне, зарем ниеднаш не зажали, што направи, да ја молам иднината за спокој кој не можев си го понудам, ладно светло на надеж од твоите усни, ме допира, со нож ме убива, лицето го потопува за живот го проколнува, ги урива ѕидовите на љубовта, кои толку посакувано ги градев, на плеќите ко ангели ги носев, поинаку не можев, поинаку не знаев, тука застанувам, како вдовец те исплакувам, на дождот му се исповедувам, времето да го заборавам, можеби ќе продолжам, иако те губам верен ти останувам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom