Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 279775" data-attributes="member: 3190"><p>Таа е љубовта од северот,</p><p>не знам поинаку да ја погледнам,</p><p>наречам,</p><p>таа е јас,</p><p>себе ли се посакувам,</p><p>ја барам во очите од девојките на нејзино годиште,</p><p>и завршувам на работ од нивното здолниште,</p><p>сите тие очи се прекрасни со таа боја потемна од ноќта,</p><p>поблиска од сестра,</p><p>во која сум поинаков од многу ноќи,</p><p>во кои згаснував со уличните светулки,</p><p>бесплатни сексови,</p><p>дозволете да ви раскажам за неа,</p><p>за таа која поттурнува во денот да успеете,</p><p>дарбата во сржта што ја дивее,</p><p>никому не одзимајте го тоа,</p><p>не ја презирам што некогаш не ме допира,</p><p>и што понекогаш фолира,</p><p>со страв ме продира,</p><p>има причина,</p><p>се прашувам дали е доволна,</p><p>поради неа со доблести и топлина накитувам се што можам,</p><p>оплеменувам се во мене и околу мене,</p><p>со рацете создадени од нејзиното постоење,</p><p>и на песот што лае кон мене му фрлам коска доблестна,</p><p>останатото го оставам на бедните,</p><p>на крволочните,</p><p>во најтемниот сон се борам,</p><p>студенилото во мене да го стопам,</p><p>ја мијам калта од мене,</p><p>пред неа се соголувам,</p><p>гол ја бакнувам,</p><p>и за неа нечујно прикажувам,</p><p>како ситни пари хор за неа собирам,</p><p>пеам,</p><p>не се срамам,</p><p>не тагувам,</p><p>ако ја прави среќна,</p><p>потиштен вениве со солзи ќе ги наполнам,</p><p>ќе згаснам,</p><p>овој пат поинаку,</p><p>гордо ќе изговорам,</p><p>ја љубам,</p><p>нека тоа биде последниот збор пред да преминам,</p><p>од него илјадници мостови да создадам,</p><p>да не заборавам,</p><p>трага да оставам,</p><p>преку нив ќе се вратам,</p><p>нејзиниот олтар да го украсам,</p><p>зарем не е доволно тоа,</p><p>ако не е,</p><p>во белината на велот ќе заспијам,</p><p>нека биде мое вечно почивалште,</p><p>светилник за грешно заљубените.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 279775, member: 3190"] Таа е љубовта од северот, не знам поинаку да ја погледнам, наречам, таа е јас, себе ли се посакувам, ја барам во очите од девојките на нејзино годиште, и завршувам на работ од нивното здолниште, сите тие очи се прекрасни со таа боја потемна од ноќта, поблиска од сестра, во која сум поинаков од многу ноќи, во кои згаснував со уличните светулки, бесплатни сексови, дозволете да ви раскажам за неа, за таа која поттурнува во денот да успеете, дарбата во сржта што ја дивее, никому не одзимајте го тоа, не ја презирам што некогаш не ме допира, и што понекогаш фолира, со страв ме продира, има причина, се прашувам дали е доволна, поради неа со доблести и топлина накитувам се што можам, оплеменувам се во мене и околу мене, со рацете создадени од нејзиното постоење, и на песот што лае кон мене му фрлам коска доблестна, останатото го оставам на бедните, на крволочните, во најтемниот сон се борам, студенилото во мене да го стопам, ја мијам калта од мене, пред неа се соголувам, гол ја бакнувам, и за неа нечујно прикажувам, како ситни пари хор за неа собирам, пеам, не се срамам, не тагувам, ако ја прави среќна, потиштен вениве со солзи ќе ги наполнам, ќе згаснам, овој пат поинаку, гордо ќе изговорам, ја љубам, нека тоа биде последниот збор пред да преминам, од него илјадници мостови да создадам, да не заборавам, трага да оставам, преку нив ќе се вратам, нејзиниот олтар да го украсам, зарем не е доволно тоа, ако не е, во белината на велот ќе заспијам, нека биде мое вечно почивалште, светилник за грешно заљубените. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom