Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 279239" data-attributes="member: 1970"><p>Без збогум</p><p></p><p>Случајни сопатници</p><p>доаѓаат и си одат,</p><p>минуваат низ мојот живот,</p><p>ги апсорбирам,</p><p>чувам и негувам </p><p>спомените доживеани со нив,</p><p>длабоко во себе како непроценливи </p><p>драги камења.</p><p>Ми се допаѓа,кога се присутни</p><p>да ги посетам,</p><p>минувајќи некое време во нивната </p><p>блескава аура.</p><p>Далеку некаде,</p><p>секој од нив на својот пат,</p><p>некои видени некои не,</p><p>моја се лична оаза во пустината.</p><p>Доаѓаат со поздрав,</p><p>заминуваат без збогум.</p><p>Од нивните усни протекува</p><p>сето она што го живееле со години,</p><p>понекогаш со изгубена вредност</p><p>понекогаш со пронајдена смисла.</p><p>Секој од нив ми подарува порака,</p><p>со неразбирливи хиероглифи,</p><p>глас од вечноста.</p><p>Секој од нив неоткриена благородна сторија,</p><p>со многу вистини и лица.</p><p>Оваа ноќ е студена и чиста,</p><p>и додека </p><p>тенкиот сребрен срп на месечината</p><p>се обесил на небото нежно додворувајќи се на ѕвездите,</p><p>посакав да ги поздравам случајните </p><p>сопатници во ноќта.</p><p>Нека биде без збогум,</p><p>збогум е нешто конечно,</p><p>за секогаш завршено,</p><p>а приказната трае.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 279239, member: 1970"] Без збогум Случајни сопатници доаѓаат и си одат, минуваат низ мојот живот, ги апсорбирам, чувам и негувам спомените доживеани со нив, длабоко во себе како непроценливи драги камења. Ми се допаѓа,кога се присутни да ги посетам, минувајќи некое време во нивната блескава аура. Далеку некаде, секој од нив на својот пат, некои видени некои не, моја се лична оаза во пустината. Доаѓаат со поздрав, заминуваат без збогум. Од нивните усни протекува сето она што го живееле со години, понекогаш со изгубена вредност понекогаш со пронајдена смисла. Секој од нив ми подарува порака, со неразбирливи хиероглифи, глас од вечноста. Секој од нив неоткриена благородна сторија, со многу вистини и лица. Оваа ноќ е студена и чиста, и додека тенкиот сребрен срп на месечината се обесил на небото нежно додворувајќи се на ѕвездите, посакав да ги поздравам случајните сопатници во ноќта. Нека биде без збогум, збогум е нешто конечно, за секогаш завршено, а приказната трае. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom