Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 279155" data-attributes="member: 3190"><p>Празни чаши на масата твоја,</p><p>во домот твој,</p><p>за миг и мој,</p><p>благодарам,</p><p>ги постави за нас,</p><p>за ноќва да најдам спас,</p><p>подготвен сум,</p><p>сакам да бидам тука,</p><p>сега чашата наполни ја со студена лага,</p><p>да оживеам,</p><p>барем во бакнежот и допирот на телото,</p><p>во црни чаршави превиени,</p><p>во кој те задоволува блед одметник,</p><p>што од празината туѓи гради полни,</p><p>толку млад,</p><p>а чиниш од каменот постуден е,</p><p>кошмар ли е,</p><p>или лита драма,</p><p>а што да каже актерот во ноќта кој се труди</p><p>да исчезне врз неговите заводливи прегратки,</p><p>искушувај ме,</p><p>обликувај не,</p><p>не ми е грижа,</p><p>утре некаде во денот повторно ќе страдам,</p><p>кога сенката моја ќе потсети на твојата,</p><p>опасни сенки од нашите скулптури восочни,</p><p>се топат како свеќи,</p><p>се подлабоко во вистината,</p><p>на самото дно,</p><p>и тогаш студената стана топла лага,</p><p>допре врз чувства револтирани,</p><p>кои прашања поставија гневни,</p><p>одговорите ги замолчивме во нашите потреби,</p><p>ги удавивме како свирепи убијци,</p><p>се потсетив денес кога те видов после толку време,</p><p>кога ме погледна крадешкум да не примети тој,</p><p>затреперив како лист од цвет,</p><p>замисли јас,</p><p>посакав да се вратиме,</p><p>барем уште еднаш,</p><p>во таа летна дождлива ноќ,</p><p>во која ѕвездите плачеа,</p><p>да ти покажам дека научив да бидам ти.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 279155, member: 3190"] Празни чаши на масата твоја, во домот твој, за миг и мој, благодарам, ги постави за нас, за ноќва да најдам спас, подготвен сум, сакам да бидам тука, сега чашата наполни ја со студена лага, да оживеам, барем во бакнежот и допирот на телото, во црни чаршави превиени, во кој те задоволува блед одметник, што од празината туѓи гради полни, толку млад, а чиниш од каменот постуден е, кошмар ли е, или лита драма, а што да каже актерот во ноќта кој се труди да исчезне врз неговите заводливи прегратки, искушувај ме, обликувај не, не ми е грижа, утре некаде во денот повторно ќе страдам, кога сенката моја ќе потсети на твојата, опасни сенки од нашите скулптури восочни, се топат како свеќи, се подлабоко во вистината, на самото дно, и тогаш студената стана топла лага, допре врз чувства револтирани, кои прашања поставија гневни, одговорите ги замолчивме во нашите потреби, ги удавивме како свирепи убијци, се потсетив денес кога те видов после толку време, кога ме погледна крадешкум да не примети тој, затреперив како лист од цвет, замисли јас, посакав да се вратиме, барем уште еднаш, во таа летна дождлива ноќ, во која ѕвездите плачеа, да ти покажам дека научив да бидам ти. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom