Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 278479" data-attributes="member: 1970"><p>Кога не ми е потребна таа доаѓа.</p><p>Како крадец тивко,</p><p>се појавува и подцирнува од</p><p>сите можни ќошиња и страни.</p><p>Чинам се договорив со неа да</p><p>не ми се појавува пред очи</p><p>додека самата не ја побарам повторно.</p><p>Но таа..е непослушна и дива,</p><p>фина и мила во облаци од бела свила.</p><p>Ме предизвикува.</p><p>Ме повикува.</p><p>Ме освојува на секој можен начин,</p><p>во секое време,</p><p>на секое место.</p><p>Сега доаѓа?</p><p>Кога научив да живеам без неа,</p><p>кога се откажав од помислата дека некогаш ќе ја најдам?</p><p>А таа..облечена во своите најубави носии ме кани да му се препуштам на танцот.</p><p>Ах...љубов..</p><p>Не сега,не утре,</p><p>не за две години,</p><p>не за илјада животи,</p><p>пушти ме убаво ми е сама,</p><p>не заборавам дека си птица </p><p>со две лица.</p><p></p><p></p><p>Хеј..љубов..</p><p>Остани.</p><p>Па јас..јас,љубам да љубам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 278479, member: 1970"] Кога не ми е потребна таа доаѓа. Како крадец тивко, се појавува и подцирнува од сите можни ќошиња и страни. Чинам се договорив со неа да не ми се појавува пред очи додека самата не ја побарам повторно. Но таа..е непослушна и дива, фина и мила во облаци од бела свила. Ме предизвикува. Ме повикува. Ме освојува на секој можен начин, во секое време, на секое место. Сега доаѓа? Кога научив да живеам без неа, кога се откажав од помислата дека некогаш ќе ја најдам? А таа..облечена во своите најубави носии ме кани да му се препуштам на танцот. Ах...љубов.. Не сега,не утре, не за две години, не за илјада животи, пушти ме убаво ми е сама, не заборавам дека си птица со две лица. Хеј..љубов.. Остани. Па јас..јас,љубам да љубам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom