Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 277591" data-attributes="member: 3190"><p>Очите на реалноста ако сакаш и сјајот на зениците одразот нивен кој не е веќе сјај,</p><p>за тебе можам да бидам очи за кои копнееш,</p><p>потонаа во калдрмата,</p><p>да не напишам калта,</p><p>не воздржав,</p><p>а напишав,</p><p>повторно таа калдрма која ме прати постојано,</p><p>во калта уште еднаш во која моите погледи заоѓаа во иста боја,</p><p>незасенчена боја доволна да се разликува од нејзината,</p><p>а внатре,</p><p>голем потоп за голем човек,</p><p>доволен за моето минато кое ме остави во оставата да</p><p>почивам во скриеното легло прекриено со морбидна свила,</p><p>каква би била поинаква,</p><p>крајот е премногу блиску</p><p>за да можам да ја фатам убавината на животот,</p><p>нема љубов,</p><p>нема блискост,</p><p>зборувај ми ти,</p><p>само дождови од снегулки водени,</p><p>премногу убави беа облиците за да можам со отворени дланки да се припијам со нив,</p><p>ништо не сакаше да престане за да го сопре моето живо плачење,</p><p>живо во мртвило претворено,</p><p>ритам на тоа што исчезнуваше тонеше се подлабоко,</p><p>потребата беше јалова,</p><p>детска,</p><p>солзи погребани во неа,</p><p>посегнав за тоа што требаше да пристигне,</p><p>а недојде,</p><p>по што посегнуваш ти те прашувам јас,</p><p>ако немаш одговор,</p><p>замолчи и во себе убиј ме,</p><p>од сите спомени избриши ме.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 277591, member: 3190"] Очите на реалноста ако сакаш и сјајот на зениците одразот нивен кој не е веќе сјај, за тебе можам да бидам очи за кои копнееш, потонаа во калдрмата, да не напишам калта, не воздржав, а напишав, повторно таа калдрма која ме прати постојано, во калта уште еднаш во која моите погледи заоѓаа во иста боја, незасенчена боја доволна да се разликува од нејзината, а внатре, голем потоп за голем човек, доволен за моето минато кое ме остави во оставата да почивам во скриеното легло прекриено со морбидна свила, каква би била поинаква, крајот е премногу блиску за да можам да ја фатам убавината на животот, нема љубов, нема блискост, зборувај ми ти, само дождови од снегулки водени, премногу убави беа облиците за да можам со отворени дланки да се припијам со нив, ништо не сакаше да престане за да го сопре моето живо плачење, живо во мртвило претворено, ритам на тоа што исчезнуваше тонеше се подлабоко, потребата беше јалова, детска, солзи погребани во неа, посегнав за тоа што требаше да пристигне, а недојде, по што посегнуваш ти те прашувам јас, ако немаш одговор, замолчи и во себе убиј ме, од сите спомени избриши ме. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom