Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Anushka" data-source="post: 273235" data-attributes="member: 3728"><p>Во последно време </p><p></p><p>Во последно време, сонувам стихови истетовирани по мојата кожа.</p><p>A prayer for the wild at heart that are kept in cages.</p><p></p><p>Во последно време, небото над градов е сиво,</p><p>и се прашувам дали облаците гледаат надолу кон нас,</p><p>па изнаоѓаат форми од мене и погодуваат.</p><p>Во последно време најчесто и јас носам сиво.</p><p>Па како и нив, веројатно и мене ветрот ме носи и обликува.</p><p>И менувам облици.</p><p>Само косата - единствена константа, ми се вее</p><p>како факел кој не згаснува.</p><p>Imagine you're an owl, and your duty is to keep your eyes shut and be afraid of the light. But you firmly swear and hypnotise the sun.</p><p></p><p>Во последно време аурата почна да ми добива топли бои.</p><p>Па сега можам да се снајдам во мракот.</p><p>Од најтемните агли на душата, ги исчистив пајажините,</p><p>низ пукнатините прошуштив светлина.</p><p>Во последно време почнав да ги заспивам чудовиштата во мене.</p><p>Чиста еутаназија.</p><p>А детето станува се поживо и поживо.</p><p>I loved her for the sound of her name could silence my demons.</p><p></p><p>Во последно време срцето ми чука и може секој да го чуе.</p><p>Ја чувствувам крвта како ми тече низ вените</p><p>и не ми е гајле што плива во неа.</p><p>My heart is a thousand years old, I'm not like other people....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Anushka, post: 273235, member: 3728"] Во последно време Во последно време, сонувам стихови истетовирани по мојата кожа. A prayer for the wild at heart that are kept in cages. Во последно време, небото над градов е сиво, и се прашувам дали облаците гледаат надолу кон нас, па изнаоѓаат форми од мене и погодуваат. Во последно време најчесто и јас носам сиво. Па како и нив, веројатно и мене ветрот ме носи и обликува. И менувам облици. Само косата - единствена константа, ми се вее како факел кој не згаснува. Imagine you're an owl, and your duty is to keep your eyes shut and be afraid of the light. But you firmly swear and hypnotise the sun. Во последно време аурата почна да ми добива топли бои. Па сега можам да се снајдам во мракот. Од најтемните агли на душата, ги исчистив пајажините, низ пукнатините прошуштив светлина. Во последно време почнав да ги заспивам чудовиштата во мене. Чиста еутаназија. А детето станува се поживо и поживо. I loved her for the sound of her name could silence my demons. Во последно време срцето ми чука и може секој да го чуе. Ја чувствувам крвта како ми тече низ вените и не ми е гајле што плива во неа. My heart is a thousand years old, I'm not like other people.... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom