Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="violetmoon" data-source="post: 272711" data-attributes="member: 2223"><p>Јас</p><p>Ти</p><p>Ти и Јас</p><p>Ние</p><p>Кои сме Ние?</p><p>Што сме Ние?</p><p>Постои ли Ние?</p><p>Истовремено реалност и имагинација</p><p>Истовремено блиску а сепак толку далеку</p><p>Истовремено странци и најдобри другари</p><p>љубовници можеби?</p><p>или не сме,не знам...</p><p>можеби само во мислите</p><p>а мислите,ах тие мисли</p><p>на моменти толку чисти и невини</p><p>како невина детска насмевка</p><p>а на моменти толку валкани и безобразни</p><p>што душава се срами од нив</p><p>а сепак толку работи се сокриени таму</p><p>и сигурно ќе останат засекогаш</p><p>заробени во нашата потсвест,</p><p>знаејќи дека никогаш нема да ја видат светлината на денот,</p><p>од страв да не бидеме осудени</p><p>затоа што во другите очи тие мисли се погрешни,забранети.</p><p></p><p>Чувставата ми ја обземаат душава,ми го опседнуваат телово како демон,владеат со моево срце.</p><p>Страста,таа луда и нескротлива страст</p><p>како дива зверка која го лови својот плен,</p><p>не обвила со своите гранки</p><p>и го фрли своето семе длабоко во нас,</p><p>во секоја клетка и атом</p><p>плашејќи се случајно да не помислиме да го истребиме.</p><p>А колку само не знае таа,</p><p>дека секаде околу нас само мостови и бариери.</p><p></p><p>Копнеж,страст,среќа,немир,вина,страв,љубов,да љубов</p><p>таа слатка и горчлива љубов,</p><p>испреплетени сите тие се во мене,</p><p>како во некој лавиринт</p><p>чии патишта завршуваат во моето срце,</p><p>и се мој верен придружник,</p><p>за кој некогаш сум толку среќна што го имам,</p><p>а понекогаш,само посакувам да не постоеше.</p><p></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: #888888"><span style="font-size: 9px"><span style="color: #000000">dedicated to someone</span></span>....21.06.2013</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="violetmoon, post: 272711, member: 2223"] Јас Ти Ти и Јас Ние Кои сме Ние? Што сме Ние? Постои ли Ние? Истовремено реалност и имагинација Истовремено блиску а сепак толку далеку Истовремено странци и најдобри другари љубовници можеби? или не сме,не знам... можеби само во мислите а мислите,ах тие мисли на моменти толку чисти и невини како невина детска насмевка а на моменти толку валкани и безобразни што душава се срами од нив а сепак толку работи се сокриени таму и сигурно ќе останат засекогаш заробени во нашата потсвест, знаејќи дека никогаш нема да ја видат светлината на денот, од страв да не бидеме осудени затоа што во другите очи тие мисли се погрешни,забранети. Чувставата ми ја обземаат душава,ми го опседнуваат телово како демон,владеат со моево срце. Страста,таа луда и нескротлива страст како дива зверка која го лови својот плен, не обвила со своите гранки и го фрли своето семе длабоко во нас, во секоја клетка и атом плашејќи се случајно да не помислиме да го истребиме. А колку само не знае таа, дека секаде околу нас само мостови и бариери. Копнеж,страст,среќа,немир,вина,страв,љубов,да љубов таа слатка и горчлива љубов, испреплетени сите тие се во мене, како во некој лавиринт чии патишта завршуваат во моето срце, и се мој верен придружник, за кој некогаш сум толку среќна што го имам, а понекогаш,само посакувам да не постоеше. [SIZE=2][COLOR=#888888][SIZE=1][COLOR=#000000]dedicated to someone[/COLOR][/SIZE]....21.06.2013[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom