Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Prashina" data-source="post: 263543" data-attributes="member: 3001"><p>Која си ти во огледалото?</p><p>Хаотично движење од агол до агол.</p><p>Кој ти ја украде младоста?</p><p>Кој ти ја дарува болката?</p><p>Што ти направија?</p><p>И солзите твои, што оплакуваат?</p><p>И огнот во срцето кој ти го запали?</p><p>Кому душата ја подари?</p><p>Чија вистина зборуваш, а која тајна ја криеш?</p><p>Зборувај, зборувај, додека солзиш и</p><p>зборовите во далечина ги закопуваш!</p><p>Погледни! Зар некој од околу те заслужува?</p><p>Кажи искрено, ако е така-остани,</p><p>не ти замерувам.</p><p>Болка со болка не се лечи</p><p>Тага со камен не се убива,</p><p>вистина со лага не оди.</p><p>И пак си тука...</p><p>Небаре си дрво израснато со корења вземи,</p><p>погледни се!</p><p>Што си правиш на себе си?</p><p>Љубов?-Одамна ја нема, едноставно умре.</p><p>Совест?-Која совест живее во болка.</p><p>Минато?-И тоа се закопува. Денес е денес.</p><p>Сон?-Ти веќе одамна го одсонува.....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Prashina, post: 263543, member: 3001"] Која си ти во огледалото? Хаотично движење од агол до агол. Кој ти ја украде младоста? Кој ти ја дарува болката? Што ти направија? И солзите твои, што оплакуваат? И огнот во срцето кој ти го запали? Кому душата ја подари? Чија вистина зборуваш, а која тајна ја криеш? Зборувај, зборувај, додека солзиш и зборовите во далечина ги закопуваш! Погледни! Зар некој од околу те заслужува? Кажи искрено, ако е така-остани, не ти замерувам. Болка со болка не се лечи Тага со камен не се убива, вистина со лага не оди. И пак си тука... Небаре си дрво израснато со корења вземи, погледни се! Што си правиш на себе си? Љубов?-Одамна ја нема, едноставно умре. Совест?-Која совест живее во болка. Минато?-И тоа се закопува. Денес е денес. Сон?-Ти веќе одамна го одсонува..... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom