Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 262835" data-attributes="member: 1970"><p>Кој и да си <a href="http://forum.crnobelo.com/members/%D0%98%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE.3190/">Инкогнито</a></p><p></p><p>Само солзи непознат човеку..</p><p>Само солзи човеку без име,</p><p>лијат небаре небото </p><p>се отворило и ја поплавува светлатс ноќ</p><p>претварајќи ја во </p><p>лунарната еклипса.</p><p>Кој и да си..</p><p>Успеа да го допреш дното,дното на дното.</p><p>Туѓа судбина боли,како да е моја.</p><p>Кој го пишува сето тоа?</p><p>Ти или јас?</p><p>Кој и да си непознат човеку,</p><p>кој и да си..нека те чуваат архангелите </p><p>на мирот со своите мечови..</p><p>Нека те заштитат од падот во бездната,</p><p>и нека ти дадат сила</p><p>да полеташ на крилјата на орелот,</p><p>горе во висините,</p><p>да ја допреш месечината и тргнеш темнината </p><p>која се створила пред неа.. </p><p>До крајот на твоето постоење..</p><p>До крајот на вечноста..</p><p>И ништо друго не е важно.</p><p></p><p>Светла ноќ.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 262835, member: 1970"] Кој и да си [URL='http://forum.crnobelo.com/members/%D0%98%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE.3190/']Инкогнито[/URL] Само солзи непознат човеку.. Само солзи човеку без име, лијат небаре небото се отворило и ја поплавува светлатс ноќ претварајќи ја во лунарната еклипса. Кој и да си.. Успеа да го допреш дното,дното на дното. Туѓа судбина боли,како да е моја. Кој го пишува сето тоа? Ти или јас? Кој и да си непознат човеку, кој и да си..нека те чуваат архангелите на мирот со своите мечови.. Нека те заштитат од падот во бездната, и нека ти дадат сила да полеташ на крилјата на орелот, горе во висините, да ја допреш месечината и тргнеш темнината која се створила пред неа.. До крајот на твоето постоење.. До крајот на вечноста.. И ништо друго не е важно. Светла ноќ. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom