Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 260058" data-attributes="member: 1970"><p>Побарај ме</p><p></p><p>Кога метежот ќе стивне,</p><p>и здивот постане твој единствен пријател,</p><p>кога ќе го најдеш боженственото во себе,покорувајќи ги сите пламени змејови и светци,</p><p>кога ќе се претвориш во ништото</p><p>на мигот,</p><p>тогаш побарај ме.</p><p>Побарај ме во тишината.</p><p>Прекриена со светите ткаенини</p><p>на животот,</p><p>во бесконечноста на кругот,</p><p>будно бдеам чекајќи.</p><p>Таму каде не постои време</p><p>нит постои простор.</p><p>Таму каде зборовите губат вредност и смисла.</p><p>Побарај ме во песната на мирот,</p><p>во длабочините на висината.</p><p>Побарај ме после точката.</p><p>Побарај ме во ништото.</p><p>Таму сум..таму ќе бидам,</p><p>нижејќи внимателно бисери од љубов...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 260058, member: 1970"] Побарај ме Кога метежот ќе стивне, и здивот постане твој единствен пријател, кога ќе го најдеш боженственото во себе,покорувајќи ги сите пламени змејови и светци, кога ќе се претвориш во ништото на мигот, тогаш побарај ме. Побарај ме во тишината. Прекриена со светите ткаенини на животот, во бесконечноста на кругот, будно бдеам чекајќи. Таму каде не постои време нит постои простор. Таму каде зборовите губат вредност и смисла. Побарај ме во песната на мирот, во длабочините на висината. Побарај ме после точката. Побарај ме во ништото. Таму сум..таму ќе бидам, нижејќи внимателно бисери од љубов... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom