Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 218196" data-attributes="member: 266"><p>Приказна за ноќта и утрото, месечината и изгрејсонцето и нивното значење, и потребата за искажување преку стихови.</p><p></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Постојано сум нервозна, изгубена во конфузија</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ноќта ме држи силно во нејзината илузија</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Премногу е долга</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Месечината е единствената која ја знае целата моја болка</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">На темно небо ја остава секоја нејзина солза</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Трепка и светка со скриена мистична полза</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Тука си горе! Се осеќам сигурно кога секоја вечер</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> Кон небото фрлам поглед, се ќе биде во ред!</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Сега се осеќам тажно</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Пореметено и мрачно, се наоѓам на работ од плачот</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Но утре е нов ден</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Нова шанса за нов обид да го решам секој мој проблем, и мал и голем</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Обожавам утро, ми дава ветувачко чувство</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Дека ќе стекнам подобро животно искуство</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Затоа сакам да седам мирно низ прозор да гледам</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Изгрејсонце, единственото нешто што не сакам да го сменам</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">На оваа планета</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Единственото нешто што постои, а целосно не ми смета</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Прекрасна глетка</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Е кога градот спие во 5 ипол наутро</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Го посматрам јас будно и сфаќам би било сосема залудно</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Да дозволам да поминуваат прекрасни глетки</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Без мене, моменти среќни иако се премногу ретки</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Некои непрашани прерано умираат</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Тие ја немаат таа среќа да можат да бираат</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Одведени против нивна воља, сликата е боља</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Кога е црно бела а ти и додаваш боја</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Затоа седам и чекам да дојде новата зора</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Да ми даде сила да можам да продолжам да се борам</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Мојата терапија е листот на кој творам</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Не познавам поинаков начин на живот, така морам</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Така само можам низ конфузија и нервоза</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Да поминам низ ноќта и потребна ми е барем мала доза </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">На стихови и ко да паѓам под хипноза</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Го чувствувам погледот на месечината на моја кожа</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Тука си горе! Се осеќам сигурно кога секоја вечер</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> Кон небото фрлам поглед, се ќе биде во ред!</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 218196, member: 266"] Приказна за ноќта и утрото, месечината и изгрејсонцето и нивното значење, и потребата за искажување преку стихови. [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Постојано сум нервозна, изгубена во конфузија[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Ноќта ме држи силно во нејзината илузија[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Премногу е долга[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Месечината е единствената која ја знае целата моја болка[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]На темно небо ја остава секоја нејзина солза[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Трепка и светка со скриена мистична полза[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Тука си горе! Се осеќам сигурно кога секоја вечер[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman] Кон небото фрлам поглед, се ќе биде во ред![/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Сега се осеќам тажно[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Пореметено и мрачно, се наоѓам на работ од плачот[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Но утре е нов ден[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Нова шанса за нов обид да го решам секој мој проблем, и мал и голем[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Обожавам утро, ми дава ветувачко чувство[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Дека ќе стекнам подобро животно искуство[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Затоа сакам да седам мирно низ прозор да гледам[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Изгрејсонце, единственото нешто што не сакам да го сменам[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]На оваа планета[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Единственото нешто што постои, а целосно не ми смета[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Прекрасна глетка[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Е кога градот спие во 5 ипол наутро[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Го посматрам јас будно и сфаќам би било сосема залудно[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Да дозволам да поминуваат прекрасни глетки[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Без мене, моменти среќни иако се премногу ретки[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Некои непрашани прерано умираат[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Тие ја немаат таа среќа да можат да бираат[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Одведени против нивна воља, сликата е боља[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Кога е црно бела а ти и додаваш боја[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Затоа седам и чекам да дојде новата зора[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Да ми даде сила да можам да продолжам да се борам[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Мојата терапија е листот на кој творам[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Не познавам поинаков начин на живот, така морам[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Така само можам низ конфузија и нервоза[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Да поминам низ ноќта и потребна ми е барем мала доза [/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]На стихови и ко да паѓам под хипноза[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Го чувствувам погледот на месечината на моја кожа[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Тука си горе! Се осеќам сигурно кога секоја вечер[/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Times New Roman] Кон небото фрлам поглед, се ќе биде во ред![/FONT][/SIZE][/CENTER] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom