Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="МиГ 21" data-source="post: 179054" data-attributes="member: 2076"><p style="text-align: center">ТАЈНО МОЈА</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Молчи, не зборувај, гушни ме,</p> <p style="text-align: center">погледни ме во очи</p> <p style="text-align: center">со поглед полн со љубов.</p> <p style="text-align: center">Бакни ме нежно, усреќи ме.</p> <p style="text-align: center">Прегрни ме, молчи,</p> <p style="text-align: center">стави ја главата на моето рамо.</p> <p style="text-align: center">Ништо не е важно, заборави на минатото,</p> <p style="text-align: center">остави нека тишината го каже сето она</p> <p style="text-align: center">што не можеме да го изговориме,</p> <p style="text-align: center">да го каже сето она што сакаме да си го кажеме,</p> <p style="text-align: center">а не умееме.</p> <p style="text-align: center">Сакам само да те почувствувам тебе, твојата љубов.</p> <p style="text-align: center">Стави ја главата на моиве гради,</p> <p style="text-align: center">срцево чука само за тебе,</p> <p style="text-align: center">слушаш ли?</p> <p style="text-align: center">Молчи, не зборувај,</p> <p style="text-align: center">нека срцата си го кажат она</p> <p style="text-align: center">што толку долго го носат во себе,</p> <p style="text-align: center">она по кое што копнеат цело време.</p> <p style="text-align: center">Нека усните ни се спојат нежно, долго, засекогаш.</p> <p style="text-align: center">Не ми е важно сончево ли е, облачно ли е,</p> <p style="text-align: center">дали е ден или ноќ.</p> <p style="text-align: center">Важно крај тебе сум и</p> <p style="text-align: center">среќни сме двајцата сега во овој миг.</p> <p style="text-align: center">Не сакаме ова да заврши.</p> <p style="text-align: center">Знам, го сакаш и ти истото:</p> <p style="text-align: center">времето да запре,</p> <p style="text-align: center">да е се бајка.</p> <p style="text-align: center">Јас, ти, нашите срца, нашите усни.</p> <p style="text-align: center">Шепни ми дека ме сакаш,</p> <p style="text-align: center">дека си само моја и нема никогаш да заминеш.</p> <p style="text-align: center">Шепни ми го името онака како само ти ме нарекуваш</p> <p style="text-align: center">и кажи дека само јас сум во срцето твое.</p> <p style="text-align: center">Бакни ме и вети ми дека вечноста е наша,</p> <p style="text-align: center">прегрни ме, прегрни ме...</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="МиГ 21, post: 179054, member: 2076"] [CENTER]ТАЈНО МОЈА[/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [CENTER]Молчи, не зборувај, гушни ме, погледни ме во очи со поглед полн со љубов. Бакни ме нежно, усреќи ме. Прегрни ме, молчи, стави ја главата на моето рамо. Ништо не е важно, заборави на минатото, остави нека тишината го каже сето она што не можеме да го изговориме, да го каже сето она што сакаме да си го кажеме, а не умееме. Сакам само да те почувствувам тебе, твојата љубов. Стави ја главата на моиве гради, срцево чука само за тебе, слушаш ли? Молчи, не зборувај, нека срцата си го кажат она што толку долго го носат во себе, она по кое што копнеат цело време. Нека усните ни се спојат нежно, долго, засекогаш. Не ми е важно сончево ли е, облачно ли е, дали е ден или ноќ. Важно крај тебе сум и среќни сме двајцата сега во овој миг. Не сакаме ова да заврши. Знам, го сакаш и ти истото: времето да запре, да е се бајка. Јас, ти, нашите срца, нашите усни. Шепни ми дека ме сакаш, дека си само моја и нема никогаш да заминеш. Шепни ми го името онака како само ти ме нарекуваш и кажи дека само јас сум во срцето твое. Бакни ме и вети ми дека вечноста е наша, прегрни ме, прегрни ме... [/CENTER] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom