Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Dolce" data-source="post: 154145" data-attributes="member: 1965"><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 15px">Ne, nemoj mi prici! Hocu izdaleka</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 15px">da volim i zelim oka tvoja dva.</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 15px">Jer sreca je lepa samo dok se ceka,</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 15px">dok od sebe samo nagovestaj da.</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 15px">Ne, nemoj mi prici! Ima vise drazi</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 15px">ova slatka strepnja, cekanje i stra'.</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 15px">Sve je mnogo lepse donde dok se trazi,</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 15px">o cemu se samo tek po slutnji zna.</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 15px">Ne, nemoj mi prici! Nasto to, i cemu?</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 15px">Izdaleka samo sve k'o zvezda sja;</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 15px">izdaleka samo divimo se svemu.</span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 15px">Ne, nek' mi ne pridju oka tvoja dva.</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dolce, post: 154145, member: 1965"] [COLOR=#000000][FONT=arial][SIZE=15px]Ne, nemoj mi prici! Hocu izdaleka da volim i zelim oka tvoja dva. Jer sreca je lepa samo dok se ceka, dok od sebe samo nagovestaj da.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=arial][SIZE=15px]Ne, nemoj mi prici! Ima vise drazi ova slatka strepnja, cekanje i stra'. Sve je mnogo lepse donde dok se trazi, o cemu se samo tek po slutnji zna.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=arial][SIZE=15px]Ne, nemoj mi prici! Nasto to, i cemu? Izdaleka samo sve k'o zvezda sja; izdaleka samo divimo se svemu. Ne, nek' mi ne pridju oka tvoja dva.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom