Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Вашата врска гледана од страна на вашето друштво
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Electra" data-source="post: 162319" data-attributes="member: 229"><p>Анкетава нема врска со темава, зошто ако другарството и љубовта се вистински, нема потреба од бирање “или-или“, така да за кое и да сте гласале, грешка сте. Си треба баланс, како и за секоја друга работа во универзумов.</p><p>Да, партнерите се променливи.</p><p>Да, и другарите се променливи.</p><p>Не, ниту едно од тие не е најважно. Треба најважни да сме си самите ние, зошто единствено самите себе сме си осудени да бидеме свој постојан сопатник, останатото може да се смени во секој момент.</p><p></p><p>А околу мешањето има многу за дискусија. Многу сценарија, уште толку можни ситуации и заклучоци, што правилен одговор речиси и да нема, посебно не еден од двата понудени.</p><p>Сум била во ситуација да ставам и партнер пред останатите, сум била во ситуација и да потпаднам под влијание на друштвото...и во двете ситуации сум згрешила, ама затоа сум научила добра лекција, па сега знам како би постапила.</p><p>Првенствено е битно <strong>за што</strong> се мешаат, треба од старт да се постават граници. Другото следи во зависност од ситуацијата и од тоа колку добро си ги познаваме другарите и партнерот, како и тоа колку далеку би оделе за да постигнат нешто.</p><p>А на тоа гледам како на круг. Ако ги познавам доволно добро, знам на што се спремни и како реагираат, па ќе ми е полесно да разграничам дали е за добро или не, а ако веќе не ги познавам добро, тогаш не гледам причина зошто би им верувала и зошто првенствено би им било “толку грижа“ да ми се вмешаат.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Electra, post: 162319, member: 229"] Анкетава нема врска со темава, зошто ако другарството и љубовта се вистински, нема потреба од бирање “или-или“, така да за кое и да сте гласале, грешка сте. Си треба баланс, како и за секоја друга работа во универзумов. Да, партнерите се променливи. Да, и другарите се променливи. Не, ниту едно од тие не е најважно. Треба најважни да сме си самите ние, зошто единствено самите себе сме си осудени да бидеме свој постојан сопатник, останатото може да се смени во секој момент. А околу мешањето има многу за дискусија. Многу сценарија, уште толку можни ситуации и заклучоци, што правилен одговор речиси и да нема, посебно не еден од двата понудени. Сум била во ситуација да ставам и партнер пред останатите, сум била во ситуација и да потпаднам под влијание на друштвото...и во двете ситуации сум згрешила, ама затоа сум научила добра лекција, па сега знам како би постапила. Првенствено е битно [B]за што[/B] се мешаат, треба од старт да се постават граници. Другото следи во зависност од ситуацијата и од тоа колку добро си ги познаваме другарите и партнерот, како и тоа колку далеку би оделе за да постигнат нешто. А на тоа гледам како на круг. Ако ги познавам доволно добро, знам на што се спремни и како реагираат, па ќе ми е полесно да разграничам дали е за добро или не, а ако веќе не ги познавам добро, тогаш не гледам причина зошто би им верувала и зошто првенствено би им било “толку грижа“ да ми се вмешаат. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Вашата врска гледана од страна на вашето друштво
На врв
Bottom