Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Патување
Градови
Битола
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="stole04" data-source="post: 279928" data-attributes="member: 1125"><p><span style="color: #00ff00"><a href="http://energetskaefikasnost.info/dali-azbestot-od-rek-bitola-ja-ubiva-bitola/"><span style="color: #00ff00">Дали азбестот од РЕК Битола ја убива Битола?</span></a></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Helvetica'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px">Првиот одбрамбен механизам на надлежните (читај РЕК, министерства, локална самоуправа) би било – па не е само РЕК Битола термоелектрана во регионот, постојат и многу други термоелектрани во регионот и светот со сличен капацитет и механизам како РЕК Битола. Се согласувам и со ова, можеби не е самото согорување причина, бидејќи последниве години се правеше модернизација на термоблоковите, со што се продолжи векот на РЕК Битола, но и се подобри еколошката карактеристика на оваа термоцентрала.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Helvetica'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px">Каде лежи зајакот? Секогаш во грмушката која е блиску до нас. Иако се направи ревитализација на агрегатите, она кое изгледа како безопасен дел на РЕК Битола се трите ладилни кули кои ја кондензираат пареата и ја разладуваат. Вистината е дека овие кули во себе содржат над 3.000 тони или над 10.000 метри кубни АЗБЕСТ или азбестно саќе кое ја зафаќа пареата и ја кондензира. Сепак бидејќи самата пареа поминува низ саќето, голема е веројатноста со себе да понесе микро честички од <a href="http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1567531/"><span style="color: #40454d">канцерогениот азбест</span></a> кој потоа постои во воздухот кој може да се вдише од страна на луѓето.</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="stole04, post: 279928, member: 1125"] [COLOR=#00ff00][URL='http://energetskaefikasnost.info/dali-azbestot-od-rek-bitola-ja-ubiva-bitola/'][COLOR=#00ff00]Дали азбестот од РЕК Битола ја убива Битола?[/COLOR][/URL][/COLOR] [FONT=Helvetica][COLOR=#000000][SIZE=12px]Првиот одбрамбен механизам на надлежните (читај РЕК, министерства, локална самоуправа) би било – па не е само РЕК Битола термоелектрана во регионот, постојат и многу други термоелектрани во регионот и светот со сличен капацитет и механизам како РЕК Битола. Се согласувам и со ова, можеби не е самото согорување причина, бидејќи последниве години се правеше модернизација на термоблоковите, со што се продолжи векот на РЕК Битола, но и се подобри еколошката карактеристика на оваа термоцентрала.[/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Helvetica][COLOR=#000000][SIZE=12px]Каде лежи зајакот? Секогаш во грмушката која е блиску до нас. Иако се направи ревитализација на агрегатите, она кое изгледа како безопасен дел на РЕК Битола се трите ладилни кули кои ја кондензираат пареата и ја разладуваат. Вистината е дека овие кули во себе содржат над 3.000 тони или над 10.000 метри кубни АЗБЕСТ или азбестно саќе кое ја зафаќа пареата и ја кондензира. Сепак бидејќи самата пареа поминува низ саќето, голема е веројатноста со себе да понесе микро честички од [URL='http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1567531/'][COLOR=#40454d]канцерогениот азбест[/COLOR][/URL] кој потоа постои во воздухот кој може да се вдише од страна на луѓето.[/SIZE][/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Патување
Градови
Битола
На врв
Bottom