Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Бираат ли продавачите потрошувачи?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="The_Mayor" data-source="post: 216756" data-attributes="member: 779"><p>Мене еден менаџер- германец што го работам неговиот профил ми има кажано вака : За ова што го нудиш/нудиме буквално треба да го одереш муштеријата, ама исто така и не смееш да го испуштиш да си оди без да порача... е сега тука како искусен продавач , тоа што го нудиш треба да го презентираш на најдобар можен начин за да го освоиш вниманието а воедно и парите на муштеријата.</p><p>Јас не сум од тие луѓе што сакаат да се ценкаат ни при купувањето ни при продажбата, цената се знае и останува фиксна, фактички не работам како конкурентите кои ги сметам за инвалиди во својот бизнис и во план се да работат за без пари само колку да ја придобијат работата, ама затоа посетувам саеми и семинари за да знам како да постапам со купувачот... еве ќе наведам пример:</p><p>Доаѓа муштерија од Австралија, значи одма го проценуваме преку карактеристики и наоѓаме начин да го придобиеме..</p><p>1. скржави се за пари</p><p>2. пред да дојде кај тебе доаѓа со лист и собрани понуди од конкуренцијата а како што објаснав цена спуштање никако ( џабе седи, џабе не работи)</p><p>3. мислат дека се знаат и сакаат да се ценкаат</p><p>4. патриоти се</p><p>5. бараат квалитет за малце пари- турското, бугарското и кинеското отпаѓа</p><p>Еее оваа четврта позиција е шансата да го одереш.</p><p>Значи како што кажавме го подава листот и пример:</p><p>-Рајко нуди изработка на грчки алуминиум 4200 евра</p><p>- Петко нуди изработка на турски алуминиум 3500 евра - елиминиран</p><p>- Столе нуди изработка на грчки алуминиум 4000 евра</p><p>- Трајко исто така нуди грчки алуминиум за 3900 евра</p><p>- Јас нудам македонски алуминиум за 4500 евра + подобар оков од сите други</p><p>И тој вика како бе така македонски има, мене никој не ми понуди, зарем постои и таков?</p><p>Ние одговараме: постои бе баш прав македонски, од Солун го носиме, Солун е наш...кога ќе го мавне тоа патриотското во душа сите други конкуренти можат да си се надеваат на цените до следниот муштерија што кружи наоколу.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="The_Mayor, post: 216756, member: 779"] Мене еден менаџер- германец што го работам неговиот профил ми има кажано вака : За ова што го нудиш/нудиме буквално треба да го одереш муштеријата, ама исто така и не смееш да го испуштиш да си оди без да порача... е сега тука како искусен продавач , тоа што го нудиш треба да го презентираш на најдобар можен начин за да го освоиш вниманието а воедно и парите на муштеријата. Јас не сум од тие луѓе што сакаат да се ценкаат ни при купувањето ни при продажбата, цената се знае и останува фиксна, фактички не работам како конкурентите кои ги сметам за инвалиди во својот бизнис и во план се да работат за без пари само колку да ја придобијат работата, ама затоа посетувам саеми и семинари за да знам како да постапам со купувачот... еве ќе наведам пример: Доаѓа муштерија од Австралија, значи одма го проценуваме преку карактеристики и наоѓаме начин да го придобиеме.. 1. скржави се за пари 2. пред да дојде кај тебе доаѓа со лист и собрани понуди од конкуренцијата а како што објаснав цена спуштање никако ( џабе седи, џабе не работи) 3. мислат дека се знаат и сакаат да се ценкаат 4. патриоти се 5. бараат квалитет за малце пари- турското, бугарското и кинеското отпаѓа Еее оваа четврта позиција е шансата да го одереш. Значи како што кажавме го подава листот и пример: -Рајко нуди изработка на грчки алуминиум 4200 евра - Петко нуди изработка на турски алуминиум 3500 евра - елиминиран - Столе нуди изработка на грчки алуминиум 4000 евра - Трајко исто така нуди грчки алуминиум за 3900 евра - Јас нудам македонски алуминиум за 4500 евра + подобар оков од сите други И тој вика како бе така македонски има, мене никој не ми понуди, зарем постои и таков? Ние одговараме: постои бе баш прав македонски, од Солун го носиме, Солун е наш...кога ќе го мавне тоа патриотското во душа сите други конкуренти можат да си се надеваат на цените до следниот муштерија што кружи наоколу. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Бираат ли продавачите потрошувачи?
На врв
Bottom