Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје
Билките на баба Рада
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="malo" data-source="post: 295557" data-attributes="member: 1867"><p>Зошто во сеир?... Еве јас ке почнам посериозна дискусија.</p><p></p><p>Иако демек се грижи за нешето здравје баба Рада ни кажува рецепти на природна база, јас мислам дека нејзе и е пред се само за бизнис и не се замара многу на кого што му кажува како лек.</p><p>Многу работи страшно ме нервираат кај нејзе.</p><p>1- и на деца препорачува некои рецепти кои содржат алкохол.</p><p>2- ако денес зборува за камилица, тогаш лекот на секој проблем е камилица. А утре ке биде нането пошто за нане ке зборуваат.</p><p>3- Глупаво е ти да му кажеш на дијабетичар дека ке му биде подобро ако пие некој чај, а притоа да не му напоменеш дека тој чај нема да му помогне ако за ручек има свинско, после тоа пие кока кола и цел ден седи пред телевизор. Или барем да му се напомене на гледачот дека тој чај нема целосно да го излечи, може само да помогне при лекувањето...</p><p>Премногу луге ја гледаат и многу и веруваат, затоа сметам дека и таа треба поодговорно да се однесува спрема нив и кога веке им кажува рецепти за одредени болести нека им кажува и за тоа како треба да се однесуваат општо во секојдневието поради истите. Ако Рада не е стручна за тоа, нека викнат и некој лекар во студиото, или редовно нека има нутриционист.</p><p>4- никогаш не се спомнати несаканите дејства што тревките можат да ги предизвикаат. Има билки кои штетат на бубрезите, желудникот и тн. ако правилно не се користат.</p><p>5. според баба Рада нејзините рецепти можат да излечат и рак. Јас не велам дека не можат, но сигурно нема да можат ако гледачот кој ја послушал слепо се придржува кон нејзините инструкции без консултација од лекар. Друго е кога е настинка во прашање, менструална болка или хронична болест... ракот е сериозно заболување и мислам дека треба да биде поодговорна.</p><p></p><p>Сметам дека е убаво кога лугето се лекуваат на природна база. Позитивно е ако болните од некои потешки болести освен терапијата препишана од лекар пијат некој чај или внимаваат на исхраната. Но, на Рада не треба да и се верува слепо (исто и на др. Оз)</p><p>Они пред се си прават бизнис.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="malo, post: 295557, member: 1867"] Зошто во сеир?... Еве јас ке почнам посериозна дискусија. Иако демек се грижи за нешето здравје баба Рада ни кажува рецепти на природна база, јас мислам дека нејзе и е пред се само за бизнис и не се замара многу на кого што му кажува како лек. Многу работи страшно ме нервираат кај нејзе. 1- и на деца препорачува некои рецепти кои содржат алкохол. 2- ако денес зборува за камилица, тогаш лекот на секој проблем е камилица. А утре ке биде нането пошто за нане ке зборуваат. 3- Глупаво е ти да му кажеш на дијабетичар дека ке му биде подобро ако пие некој чај, а притоа да не му напоменеш дека тој чај нема да му помогне ако за ручек има свинско, после тоа пие кока кола и цел ден седи пред телевизор. Или барем да му се напомене на гледачот дека тој чај нема целосно да го излечи, може само да помогне при лекувањето... Премногу луге ја гледаат и многу и веруваат, затоа сметам дека и таа треба поодговорно да се однесува спрема нив и кога веке им кажува рецепти за одредени болести нека им кажува и за тоа како треба да се однесуваат општо во секојдневието поради истите. Ако Рада не е стручна за тоа, нека викнат и некој лекар во студиото, или редовно нека има нутриционист. 4- никогаш не се спомнати несаканите дејства што тревките можат да ги предизвикаат. Има билки кои штетат на бубрезите, желудникот и тн. ако правилно не се користат. 5. според баба Рада нејзините рецепти можат да излечат и рак. Јас не велам дека не можат, но сигурно нема да можат ако гледачот кој ја послушал слепо се придржува кон нејзините инструкции без консултација од лекар. Друго е кога е настинка во прашање, менструална болка или хронична болест... ракот е сериозно заболување и мислам дека треба да биде поодговорна. Сметам дека е убаво кога лугето се лекуваат на природна база. Позитивно е ако болните од некои потешки болести освен терапијата препишана од лекар пијат некој чај или внимаваат на исхраната. Но, на Рада не треба да и се верува слепо (исто и на др. Оз) Они пред се си прават бизнис. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје
Билките на баба Рада
На врв
Bottom