Бρендиρана ρоба, κолκу ви значи и дали сте зависни?

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Κолκаво значење има дали патиκите се оρгинал наκј или адидас, дали на тρенеρκите има етиκета κоја стρчи и со тоа се знае деκа се оρгинал или паκ не е најважен детал.. Моρа ли да е оρгинал или може и да ве пρивлече патиκа или тρенеρκа од обичен бутиκ со понисκа цена? :)
Лично јас не сум опседната со маρκиве, а на темава ме наведе мислење на човеκ κој виκа "аκо не се маρκа ни чоρапи не носам'' хах...

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Има луксузни и помалку луксузни брендови, но мислам дека многу од овие брендираниве фирми не прозведуваат со ист квалитет за секој пазар а тука е и Македонија на жал.Сакам да носам брендирано но не сум зависник, се зависи од финансиите и од моменталниот избор што го нудат продавниците.

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
И тоа што велиш . Κолκу и да е κвалитетно во Маκедонија се носи најчуρуκот. Ноρмално сеκој саκа да облече бρенд и јас, не виκам не .. Само ми е ептен глупо ова "дуρи и чоρапиρе моρа да се тρенд''
Што виκа бρачеда ми бρендот не те пρави човеκ. Сепаκ овие со бρендовиве се паρајлии нели ;)

Последна промена:

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Намерно избегавам да носам брендови. Доволно се разбирам во квалитетен материјал и квалитетна изработка и можам да ви кажам дека многу од познатите брендови на облека немаат никаков квалитет.

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Мене ништо не ми значи марката. Шетам низ град, гледам што се нуди по продавниците, она што ми изгледа убаво го пробувам, ако ми стои убаво и ако е за мојот буџет го купувам. Марка купувам само патики затоа што се потрајни и анатомски.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo and ●Untouchable°

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Мене ништо не ми значи марката. Шетам низ град, гледам што се нуди по продавниците, она што ми изгледа убаво го пробувам, ако ми стои убаво и ако е за мојот буџет го купувам. Марка купувам само патики затоа што се потрајни и анатомски.

Исто и јас маκаρ што и не ми е сеκоја патиκа маρκа, а и таκви имам :)

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Пред се во Македонија ретко можже да се најде брендирана роба ,има на неколку места и тоа е тоа ,идентични копии со кои народот го зажат ,а во споредба со оригиналот е голема разлика ..
Има разлика од тоа дали ти значи во однос на квалитетот или името односно брендот е важен ,а истиот е добра копија ?!?!
Истото е и со парфемите ,добрата копија од надвор со што се лажат бидејќи е многу поевтин од парфимерија ,а ефектот го нема па потоа Ленче шц им е крива !!

• Ми се допаѓа
Реакции: scarstone

scarstone

Староседелец
15 април 2013
22
25
603
Највеќе ми значи кога ќе си купам нешто евтино, а квалитетно. :D
Бренд како бренд, ич. Дури ни како помала, а бев опкружена со девојчиња на коишто ептен голема работа им вршеше фактот дали е некое парче од познат бренд или не.

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
@scarstone види ок е тоа се разбираме ,јас кажав дека носам и сум носел од секогас брендирана гардероба со тоа што тоа е квалитет ,а имаш ти луѓе што носат само поради тоа што е марка ,а ни самите не знаат дека тоа е шиено во Тетово , Скопско Лисиче или Виница ,така да има разлика и во гардеробата и во луѓето ,а незначи ако носи марка дека е п***а нешто или нез што ,а тие ми се нај одвратни што го носат тоа парче иако не се чувствува може баш убаво во него ама нели марка е итн ,
потполно се сложувам со тебе така да само разликите ти ги кажувам од моја гледна точк !? ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: scarstone

scarstone

Староседелец
15 април 2013
22
25
603
@MNOGO BITNO Јасно . Не дека немам ниту едно брендирано парче, туку само бренд како бренд мене лично ич не ми прави разлика. Ги спомнав девојчињата од моето детство и рана младост намерно, не затоа што сите коишто носат бренд ги ставам во еден кош, туку бидејќи една од нив буквално ми се избаци со прашање „Добро ма, ти ништо немаш марка во плакар? Како бе така?“ значи со сериозен тон како да ми рекла „Ако не дојдеш уште еднаш со униформа, ќе те избркаат од школо.“ :D Тогаш само се насмеав и решив да не одговорам на коментарот. Си реков, ај ко ќе пораснам, можеби и ќе ја сфатам тежината на муабетот, ама ете, се`уште не ми е јасно по 10+ години од случката.
Дури немам ништо против оние коишто си имаат омилен бренд. Си се пронаоѓаат во некој стил, крој, дезен, супер. Убаво е човек да прави она коешто го исполнува, се` додека не премине во крајност, во вреднување на луѓето според тоа кој бренд носат.

Извини ако изгледало како надоврзување на твој личен став, искрено ги немав ни прочитано мислењата погоре, уствари баш и се сложив со твоето, а во моето мислење си изнесов општ став. :)