Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Анархизам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Jackal" data-source="post: 180102" data-attributes="member: 21"><p>тука има проблем или не сакаш да ме сфатиш или јас не знам да објаснам.. Ок сега малку надолго и на широко.</p><p>Окулу дувањето..</p><p>Јас сакам да дувам ти не. Законот вели дека е забрането секаде. И дома и на улица и во кафич.Јас тука осеќам дека немам слобода.ти не си засегната од тој закон и си рамнодушна и ти е гајле и викаш дека си слободна. Тоа е убавината зашто сите си имаме различно сфаќање на слобода. Ако марихунаат беше либерализирана, јас сигурно немаше да пушам кај ке сакам, прво заради законски причини и второ заради мојата почит кон другите. И сега е така . Не палам цигара каде и да сум пред да прашам дал им у смета на некој. Сега ке ме прашам ако не можиш да пушиш кај ке сакаш тогаш кај е слободата.Слободата е во тоа да иамаме зибор. Ак осакам да пушам ке има предвидени места за тоа каде на никој нема да му смета тоа.</p><p></p><p>се надевам дека сега ме сфаќаш зашто повторно се враќаме на основата на анархијата и либертаризмот а тоа е дека се е ок додека твојата слобода не повредува туѓа слобода. некој може сака да шета гол ама не смее да шета на улица зашто ете ти ен сакаш да го гледаш. Ке има слобода да го прави тоа ама не секаде заради тоа што ти и тој имате исто право. двајцата ке бидите среќни и задоволни и пред се слободни.</p><p></p><p>Ама еве да не одиме само преку банални работи иако преку таквите приемри може најлесно да се сфати суштината и филозофијата на либертаризмот. Либералзиацијаат на оружје. Сериозни дебати се водат во светот во моментов на таа тема. Причина е масакрот во Конектикат САД. Главен аргумент против либерализацијата на оружјето што ја има во САД беше тоа што заради таа либерализација се случувале такви убиства.Таквите масакри биле резултат на тоа што таму луѓето имале многу парчиња оружје дома.ОД друга страна иако во Македонија нема таква либерализација сепак оружјето е присутно и се случуваат вакви убиства како сношти во Кисела Вода.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jackal, post: 180102, member: 21"] тука има проблем или не сакаш да ме сфатиш или јас не знам да објаснам.. Ок сега малку надолго и на широко. Окулу дувањето.. Јас сакам да дувам ти не. Законот вели дека е забрането секаде. И дома и на улица и во кафич.Јас тука осеќам дека немам слобода.ти не си засегната од тој закон и си рамнодушна и ти е гајле и викаш дека си слободна. Тоа е убавината зашто сите си имаме различно сфаќање на слобода. Ако марихунаат беше либерализирана, јас сигурно немаше да пушам кај ке сакам, прво заради законски причини и второ заради мојата почит кон другите. И сега е така . Не палам цигара каде и да сум пред да прашам дал им у смета на некој. Сега ке ме прашам ако не можиш да пушиш кај ке сакаш тогаш кај е слободата.Слободата е во тоа да иамаме зибор. Ак осакам да пушам ке има предвидени места за тоа каде на никој нема да му смета тоа. се надевам дека сега ме сфаќаш зашто повторно се враќаме на основата на анархијата и либертаризмот а тоа е дека се е ок додека твојата слобода не повредува туѓа слобода. некој може сака да шета гол ама не смее да шета на улица зашто ете ти ен сакаш да го гледаш. Ке има слобода да го прави тоа ама не секаде заради тоа што ти и тој имате исто право. двајцата ке бидите среќни и задоволни и пред се слободни. Ама еве да не одиме само преку банални работи иако преку таквите приемри може најлесно да се сфати суштината и филозофијата на либертаризмот. Либералзиацијаат на оружје. Сериозни дебати се водат во светот во моментов на таа тема. Причина е масакрот во Конектикат САД. [FONT=lucida grande][COLOR=#333333] [/COLOR][/FONT]Главен аргумент против либерализацијата на оружјето што ја има во САД беше тоа што заради таа либерализација се случувале такви убиства.Таквите масакри биле резултат на тоа што таму луѓето имале многу парчиња оружје дома.ОД друга страна иако во Македонија нема таква либерализација сепак оружјето е присутно и се случуваат вакви убиства како сношти во Кисела Вода. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Анархизам
На врв
Bottom