Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Анархизам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 180062" data-attributes="member: 266"><p>Болдот: Фала богу што постои таа граница! Не сакам да излезам на прошетка и да видам некој гол како шета зошто така му се сакало, или да седнам на кафе и до мене некој да дува. Е токму поради тоа постојат тие правила, зошто не се согласуваат сите околу една работа дали е добра или не. А тоа правило тебе ти дава избор, не ти става окови. Да, не смееш да дуваш ваму или таму, ама смееш дома, на пример. Ќе речеш, е јас сакам надвор, ама не смеам и поради тоа не си слободен. Ама еве мене ќе ми смета ако дуваш до мене. Ме разбираш? Затоа, и мене да не ми смета, и ти да не се откажеш од дувањето, ќе си дуваш дома. А дали марихуаната (ете се фатив за неа како пример во муабетов) е добра или не, дали треба да се легализира или не, тоа е друг муабет. Разни држави имаат разни мислења, а не па ли индивидуи.</p><p></p><p></p><p>Мене политика не ме интересира. Не сум гласала до сега и најверојатно и нема, барем не во наскоро време. Знам дека заминувањето не мора да значи решение за проблемот (зошто можеби на полошо ќе заминеш), но јас моето несогласување со политичката ситуација во државава ќе си го решам така што ќе заминам од тука. Барем ќе го вложам секој труд да го остварам тоа.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 180062, member: 266"] Болдот: Фала богу што постои таа граница! Не сакам да излезам на прошетка и да видам некој гол како шета зошто така му се сакало, или да седнам на кафе и до мене некој да дува. Е токму поради тоа постојат тие правила, зошто не се согласуваат сите околу една работа дали е добра или не. А тоа правило тебе ти дава избор, не ти става окови. Да, не смееш да дуваш ваму или таму, ама смееш дома, на пример. Ќе речеш, е јас сакам надвор, ама не смеам и поради тоа не си слободен. Ама еве мене ќе ми смета ако дуваш до мене. Ме разбираш? Затоа, и мене да не ми смета, и ти да не се откажеш од дувањето, ќе си дуваш дома. А дали марихуаната (ете се фатив за неа како пример во муабетов) е добра или не, дали треба да се легализира или не, тоа е друг муабет. Разни држави имаат разни мислења, а не па ли индивидуи. Мене политика не ме интересира. Не сум гласала до сега и најверојатно и нема, барем не во наскоро време. Знам дека заминувањето не мора да значи решение за проблемот (зошто можеби на полошо ќе заминеш), но јас моето несогласување со политичката ситуација во државава ќе си го решам така што ќе заминам од тука. Барем ќе го вложам секој труд да го остварам тоа. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Анархизам
На врв
Bottom