Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Анархизам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 180054" data-attributes="member: 266"><p>Значи, прашањето е всушност каква е менталната состојба.</p><p></p><p>Човек може да ја има целата слобода на светот во секое поле од животот, а пак да не се чувствува сободен. На пример, може совеста ќе го ограничува. Во свет на анархија ќе се спречи самиот себе си да не направи нешто што всушност сака и може, а совеста нема да му дозволи. Чисто онака од силно чувство на морал. Или пак, од почит.</p><p></p><p>А понекогаш одредени норми и закони не те сречуваат нешто да направиш. На пример, сакам да дувам и ќе дувам по секоја цена. Никој нема да ме спречи. Правам што сакам и кога сакам. Не дозволувам банални работи да ме ограничуваат и да направат да се чувствувам неслободна.</p><p></p><p>А политиката секогаш била срање и засекогаш ќе биде. Особено во уназадена држава како нашата каде што има многу поважни прашања и проблеми кои требаат да бидат решени. Не можам да замислам па како би било во неорганизирано општество.</p><p>Пример: Денес не ми се иде на работа и не идам! Ако сум доктор, ме мрзи денес, никој не ме тера, ќе си седам дома, па нека изумрат пациентите.</p><p></p><p>Работава е, или да бидеме хипици, па ако сакам гол ќе шетам и ќе имам јавно секс и ќе дувам 24/7, или да се бориме за живот како нецивилизирани животни како што е прикажано во The Clockwork Orange. Во било кој случај, ние македонците први ќе пропаднеме.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 180054, member: 266"] Значи, прашањето е всушност каква е менталната состојба. Човек може да ја има целата слобода на светот во секое поле од животот, а пак да не се чувствува сободен. На пример, може совеста ќе го ограничува. Во свет на анархија ќе се спречи самиот себе си да не направи нешто што всушност сака и може, а совеста нема да му дозволи. Чисто онака од силно чувство на морал. Или пак, од почит. А понекогаш одредени норми и закони не те сречуваат нешто да направиш. На пример, сакам да дувам и ќе дувам по секоја цена. Никој нема да ме спречи. Правам што сакам и кога сакам. Не дозволувам банални работи да ме ограничуваат и да направат да се чувствувам неслободна. А политиката секогаш била срање и засекогаш ќе биде. Особено во уназадена држава како нашата каде што има многу поважни прашања и проблеми кои требаат да бидат решени. Не можам да замислам па како би било во неорганизирано општество. Пример: Денес не ми се иде на работа и не идам! Ако сум доктор, ме мрзи денес, никој не ме тера, ќе си седам дома, па нека изумрат пациентите. Работава е, или да бидеме хипици, па ако сакам гол ќе шетам и ќе имам јавно секс и ќе дувам 24/7, или да се бориме за живот како нецивилизирани животни како што е прикажано во The Clockwork Orange. Во било кој случај, ние македонците први ќе пропаднеме. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Анархизам
На врв
Bottom