Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Љубовта на мајката е најсилна
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 270316" data-attributes="member: 1768"><p>Зошто мислам дека оваа последнава реченица е плагијат? Може ме лажат очите, ама нема врска.</p><p>Таткото го спомна цитирам: Постојат и татковци.</p><p>Тоа највероватно се однесува на онаа моја реченица за пожртвуваноста на мајката. Демек постојат и такви татковци.</p><p>Но, да не анализирам, да ставам крај на она што ми беше на ум:</p><p>Тоа што во реалноста сте имале прилика(или можеби неприлика) да се сретнете со мајки, од оној тип што го наведе maja-maja не значи дека буквално сите(или поголемиот дел од нив) имаат фаворити меѓу своите дечиња.</p><p>Тоа го зборам, врз основа на тоа што, мајка ми никогаш не не делела, не сум слушнал никој од блиските(читај: најблиските) да се пожали на таква запоставеност.</p><p>Можеби тоа било во она време кога машките деца биле над женските и можеби сѐ уште тоа го има во такви заостанати семејства, но тие семејства не го сочинуваат колективитетот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 270316, member: 1768"] Зошто мислам дека оваа последнава реченица е плагијат? Може ме лажат очите, ама нема врска. Таткото го спомна цитирам: Постојат и татковци. Тоа највероватно се однесува на онаа моја реченица за пожртвуваноста на мајката. Демек постојат и такви татковци. Но, да не анализирам, да ставам крај на она што ми беше на ум: Тоа што во реалноста сте имале прилика(или можеби неприлика) да се сретнете со мајки, од оној тип што го наведе maja-maja не значи дека буквално сите(или поголемиот дел од нив) имаат фаворити меѓу своите дечиња. Тоа го зборам, врз основа на тоа што, мајка ми никогаш не не делела, не сум слушнал никој од блиските(читај: најблиските) да се пожали на таква запоставеност. Можеби тоа било во она време кога машките деца биле над женските и можеби сѐ уште тоа го има во такви заостанати семејства, но тие семејства не го сочинуваат колективитетот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Љубовта на мајката е најсилна
На врв
Bottom