Црнобело Форум

Abraxas
Abraxas
Telemit, inicijant vo Ordo Templi Orientis.
P
parvati
Темплер ? : ) ватафак ар ју токинг абаут ? : )
Невермајнд, велкм дуд
Abraxas
Abraxas
Добро ве најдов.
93! :)
G
Ghtalpo
Кумановац ја па мислев дека ник му е од Демијан книгата од Хесе,таму има бог под ова име прикажан
Abraxas
Abraxas
Abraxas е спој на демонското и ангелското, концепт сличен на јин и јанг во источните филозофии. Приказ на дуалистичката природа.
G
Ghtalpo
Па да така и е објаснат пола пола
P
parvati
Обожаам да слушам приказне за масони и темплери
за сфе што е чудно, за завере
Стфарно ли дека масони прф пут су устфари форимари у Египет, фараони нешто а у, пирамиде ?
Abraxas
Abraxas
Јас не сум масон, туку Телемит. Иако О.Т.О како Ред има масонско потекло....
Ако сакаш подетално за историјата на овие редови, можеш тоа да го прочиташ на нашата веб страна: http://www.oto-mk.net/?p=15
G
Ghtalpo
Абраксас те имаше и на кајгана така?
Abraxas
Abraxas
Да, но под друг псевдоним.
G
Ghtalpo
Јасно,знам отприлика по нешто за Алистер Кроули и книгите негови за О.Т.О знам дури од времето кога беше мирц ултра модерен,ама секогаш ми беше упола јасно кои се целите во што веруваат и тако даље
P
parvati
и брат ? има ефект од овј начин на размислување ?
Живиш поубаво ? мене ми е супер да ти кажу прао без никакфи тија такфи стфари : )
Ja сам по занимање и религију "Кумановац"
иииии... екстра ми е : )
G
Ghtalpo
Ти кумановац живееш по волјата на девојка ти затоа не доаѓаш у Скопје така да не можеш да живееш по патот на Телема
Abraxas
Abraxas
parvati, Ако немаше ефект, не би бил Телемит. :)
G
Ghtalpo
Како изгледа животот на еден Телемит а што се разликува од мојот живот да речеме како христијанин просечен?
P
parvati
Ари ти си луд : ) ја не сам папучар брат hh иду куде сакам
А кој е устфари брат тј ефект, објасни ми поубаво : )
Ako сакаш
Abraxas
Abraxas
Разликата е што јас не и робувам на грижата на совест. Знам дека "доброто" и "злото" се субјективни и човечки, и знам дека сите искуства во животот се потребни и го збогатуваат Искуството кое ја сочинува смислата на животот. На тој начин, наместо проблеми и тешкотии, пред мене гледам предизвици кој ме прават посилен.