vodata i covekovite prava

Nuredin

Нов член
6 март 2019
1
0
1
44
Dali mislite deka dosegasnata praktika na javnite vodosnabditelni pretprijatija e ispravna. Za dolg za voda gi isklucuvaat graganite od vodovodnata mreza.

Za prekinuvanje na taa praktika na javnite vodovodni pretprijatija podnesena e inicijativa do Ustaven Sud na Republika Makedonija

koe e vaseto mislenje.

https://www.youtube.com/watch?v=1nxmBr7UUug
 

Stojne

Староседелец
29 јануари 2015
394
135
1,053
23
Nemame kvalitetna voda za pienje, sve e so hlor. Kojznae so kakva voda se banjame. Ne treba ni da idat smetki za voda.
 

dovefox

Истакнат Член
21 октомври 2018
38
23
108
Таа практика не е лоша.Скопската вода е во ред,но нејзиниот квалитет во некои од помалите градови е лош.
 
  • Like
Реакции: Ballet is my life

Stojne

Староседелец
29 јануари 2015
394
135
1,053
23
Ако водата во Скопје е во ред, зашто сите (или повеќето од нас) купуваме шишиња вода? Тоа е за Скопје. Во помалите градови (конкретно Гостивар) проблемот е што водата од чешма има хлор, но луѓето повторно пијат вода од чешма (тоа со хлорот не е случај кај сите домаќинства во градот). А во Скопје тоа не е така. Во која населба во градот има чиста вода? :eek
 

dovefox

Истакнат Член
21 октомври 2018
38
23
108
Ако водата во Скопје е во ред, зашто сите (или повеќето од нас) купуваме шишиња вода? Тоа е за Скопје. Во помалите градови (конкретно Гостивар) проблемот е што водата од чешма има хлор, но луѓето повторно пијат вода од чешма (тоа со хлорот не е случај кај сите домаќинства во градот). А во Скопје тоа не е така. Во која населба во градот има чиста вода? :eek
Направени се повеќе испитувања и од странци кои утврдија дека Скопската вода е подобра и од водите на главните градови на соседите.
Некои луѓе едноставно преферираат купечка вода дури и да се сигурни дека таа од чешма е во ред.