Rock'n'Roll катче | Црнобело Форум

Rock'n'Roll катче

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,926
1,133
некаде во длабочините на темнината
ова катче го направив за да се запознаеме повеке со музиката и нејзиниот стил.
значи тука можеме да дискутираме за било кој вид на музика
како метал,рок,џез,блуз, и.т.н
па да ставиме нешто за почеток :)
:)
 

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,388
1,133
Yellow submarine
Што убава тема, ме бендиса...

Она што мене малку ме иритира е што денешниот рок наликува на една бледа копија од некогашните незаменливи вокали, гитари и енергија што се презентирала на сцена...
Секоја чест за исклучоците...Спуштени палци за сите кои единствено што сакаат е да пратат некои трендови и дражот на вистинскиот рок кој ежи и полива адреналин, го забораваат некаде на пола пат од нивните обиди да бидат шмекери у маало.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Lena and cakar_ulav

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,926
1,133
некаде во длабочините на темнината
Што убава тема, ме бендиса...

Она што мене малку ме иритира е што денешниот рок наликува на една бледа копија од некогашните незаменливи вокали, гитари и енергија што се презентирала на сцена...
Секоја чест за исклучоците...Спуштени палци за сите кои единствено што сакаат е да пратат некои трендови и дражот на вистинскиот рок кој ежи и полива адреналин, го забораваат некаде на пола пат од нивните обиди да бидат шмекери у маало.
ми се допага ода размислување и се слагам со тебе
само сакам да напоменам дека сеуште има квалитетни бендови
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Lena and Nightmare_f

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,388
1,133
Yellow submarine
Јас не оспорувам дека има квалитетни бендови воопшто, само и давам предност на мојата носталгија кон она што за мене е вистински шмек на рок музика...
Мислам има ли воопшто простор за дискусија помеѓу ова:

и ова:

 

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,926
1,133
некаде во длабочините на темнината
Јас не оспорувам дека има квалитетни бендови воопшто, само и давам предност на мојата носталгија кон она што за мене е вистински шмек на рок музика...
Мислам има ли воопшто простор за дискусија помеѓу ова:

и ова:

абе да у право си неможеш легенди да споредуваш со аматери пред се нели :);)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: True_Blood

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,926
1,133
некаде во длабочините на темнината
Да си здрав и жив, тоа ми беше главната поента на излагањето...
жив и здрав ама доживотно :rofl:rofl
и така да ве поздравам со нешто
мегу најдобрите нивни..мислам се слагате со мене
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Bibi@, Lena and freak