PSX/PSOne емулатори

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,413
1,536
1,133
28
Накратко,темава е за оние емулатори кои овозможуваат да се играат игри од PSX(Плејстејшн кец) на компјутер,и се околу нив.
Јас лично го користам ePSXe 1.6.0,затоа што игрите кои ги играм преку него се без багови на таа верзија и немам некоја посебна причина да користам понова верзија или некој друг емулатор.
Освен тоа,Kaliera Client плагинот кој може да се додаде на емулаторот овозможува онлајн играње,па може да играте турнири во вашите омилени игри,или пак да соработувате во игри како Dino Crisis,Fighting Force итн.
Во случај некој да сака,можам да го аплоадирам емулаторот и да пишам инструкции. Може да користите тастатура или џојстик за играње :)