Pokémon GO!

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,413
1,536
1,133
28
Pokémon GO! е нова AR(Augmented Reality) игра за Android и iOS. Играчите ја имаат улогата на Покемон тренери, шетаат и фаќаат покемони, се борат со нив, ги тренираат и се разменуваат со нив. Тоа што е интересно во оваа игра е што го тера играчот покемоните да ги бара во реалниот свет(Не знам колку сте запознаени со Ingress, игра од истиот developer т.е Niantic Labs, механиката е малтене иста).


Играта сеуште не е пуштена во Европа, но на интернет веќе има .apk фајл од играта и многу играчи од Европа веќе почнаа со нивните собирања.
 

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,105
973
1,133
Псајдак во поке-топка ? I don't think so.
Мислам дека играта може да е опасна по живот. Ќе пишувале казни ако зборуваш на телефон, а си на пешачки премин, зошто така ти се скренувало вниманието, епа со ова ептен ќе ти се скрени, јас ако земам да го играм ќе се опседнам, зошто ептен сум фанатик за покемони. Мислам дека играта кога ќе може да ја играмена сопствените телефони, ќе ми го загрози животот и ќе пцујам и ќе се нервирам, but I'll catch'em all.
 

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,413
1,536
1,133
28
Псајдак во поке-топка ? I don't think so.
Мислам дека играта може да е опасна по живот. Ќе пишувале казни ако зборуваш на телефон, а си на пешачки премин, зошто така ти се скренувало вниманието, епа со ова ептен ќе ти се скрени, јас ако земам да го играм ќе се опседнам, зошто ептен сум фанатик за покемони. Мислам дека играта кога ќе може да ја играмена сопствените телефони, ќе ми го загрози животот и ќе пцујам и ќе се нервирам, but I'll catch'em all.
Ако имаш Андроид, веќе може да ја играш. А за загрозување живот, реално и така цело време буљаме у телефоните, вака бар имаме и повод и опомена да пазиме повеќе.
 

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,105
973
1,133
Ако имаш Андроид, веќе може да ја играш. А за загрозување живот, реално и така цело време буљаме у телефоните, вака бар имаме и повод и опомена да пазиме повеќе.
Се мислам дали да ја инсталирам. Седевме на кафе преѓе другар ми трчаше од кафич надвор, си мислевме се случило нешто и се враќа вика добро е го фатив. His life is over... lol
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,752
2,574
1,683
Han Wavel
Како играте кога кај нас ја нема уште? На Google Play вика не може да се инсталира.
 

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,353
3,846
1,153
Дали ти се допаѓа играта и дали вреди да се игра, според тебе ?
Играта е интересна, не стигнав да се тепам со непријателски покемон, ама не е игра која би сакал да ја играм долго време, како што пример би сакал да имам време да ја играм Империја...
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,752
2,574
1,683
Han Wavel
Играта е интересна, не стигнав да се тепам со непријателски покемон, ама не е игра која би сакал да ја играм долго време, како што пример би сакал да имам време да ја играм Империја...
Ее ама со Империја треба дома да седиш, а со ова ќе земеш со кола навечер ќе бркаш покемони. :zelen