My Chemical Romance | Црнобело Форум

My Chemical Romance

Party Poison

Истакнат Член
20 февруари 2012
140
142
343
My chemical romance е американски рок бенд од Њу Џерси, формиран во 2001 година.
Се состои од Gerard Way,басистот Mikey Way и гитаристите Ray Toro и Frank Iero.
Имаат издадено 4 студиски албуми:
- I Brought You My Bullets You Brought Me Your Love (2002)
-Three Cheers For Sweet Revenge (2004)
-The Black Parade (2006)
-Danger Days:The True Lives Of The Fabulous Killjoys (2010)

Нивни попознати синглови се :
-Helena (Three Cheers For Sweet Revenge)
-I'm Not OK (Three Cheers For Sweet Revenge)
-The Ghost Of You (Three Cheers For Sweet Revenge)
-Welcome To The Black Parade (The Black Parade)
-Teenagers (The Black Parade)
-I Don't Love You (The Black Parade)
-Famous Last Words (The Black Parade)
-Sing (Danger Days:The True Lives Of The Fabulous Killjoys)
- Na Na Na Na (Danger Days:The True Lives Of The Fabulous Killjoys)
-Planetary (Danger Days:The True Lives Of The Fabulous Killjoys)
-The Kids From Yesterday (Danger Days:The True Lives Of The Fabulous Killjoys)

Иако ги класифицираат како емо бенд,Gerard Way изјави дека не се согласува со таа квалификација : 'Никогаш не била точна за да не опише.Емо бендовите беа букирани додека ние одевме на турнеја со Христијански метал бендови бидејќи никој не сакаше да не букира.Мислам дека емото е ѓубре.Мислам дека има бендови со кои не групираат а се смета дека се емо и по дефолт тоа не прави емо.'

Дали ги слушате и кои ви се омилените песни?