eRepublik.com

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,192
3,931
743
еРепублик е масовна мултиплеер онлајн друштвена игра. Дизајнирана е од компанијата eRepublik Labs. Пуштена е на интернет на 21 Октомври, 2008, и е достапна бесплатно за сите корисници. Играта е сместена во измислен виртуелен свет каде играчот се става во улога на граѓанин на една држава (си бира која).
Изумители на играта се Алексис Бонте и Џорџ Лемнару.
Сајтот освен на англиски е достапен на германски, руски, француски, шпански, португалски, шведски, унгарски, романски, полски и српски јазик.
Преглед на играта

Се работи за онлајн игра која што ви овозможува со регистрација да се поврзете со илјадници други вистински играчи од различни земји. Кога се регистрирате, веќе немате право да направите уште еден профил од ист компјутер или да управувате со туѓ профил. Тоа е забрането и се казнува со банирање на профилот од играта.
Почнувате така што си барате работа, се вработувате, и треба да работите секој ден. Играта на граѓаните им овозможува да се вклучат во локални или националниполитички партии, економија, војни со соседите, помагање на сојузниците и др .Во оваа игра можете да бидете успешен бизнисмен, да бидете успешен новинар, да бидете претседател , да бидете конгресмен, да освoјувате многу медали, да се зачлените во паравоена/воена единица и др. Освен индивидуалната цел, граѓаните помагаат во зајакнувањето на нивната земја со разни освојувања и зајакнување на економијата.
Играта има голема популарност во светот, со околу 200 000 регистрирани профили.

За тие што им се допаѓа еве линк преку кој може да се приклучите http://www.erepublik.com/en/referrer/Hip+Hoper со овој линк се регистрирате и автоматски станувате пријател со мене и понатаму може јас да ви помагам. =)
Ставајте и линкови до вашите профили како би станале пријатели.. http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/5668931
 

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,367
4,942
1,173
Во принцип ниту играм, ниту сакам вакви игри. Немаат ни цел, ни крај.
 
  • Like
Реакции: Lady*

Grim Reaper

Староседелец
14 февруари 2012
326
338
1,063
Here and there
Почнав да ја играм...Ама или јас не ја разбрав или е досадна...Ова првото е изгледа...Па се откажав
Јас мислам дека е второто. Ради досада 2 пати се откажувам од неа
 
  • Like
Реакции: Bum-Bum

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,192
3,931
743
Шо бе нема никој заинтересиран да го истренирам? :/
 

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,541
2,555
1,133
Јас само едно ќе кажам за играва, секоја чест за админите за нивната идеа и за тоа колку заработуваат дневно/месечно...додека има овци ќе има кој да ги стрижи.
 
  • Like
Реакции: The Tramp

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,031
2,642
1,143
26
Битола
ерепубли к играм од 24 февруари 2010 .. со мали или поголеми прекини сега стигнав до 29 левел и уште малку 30 ке сум ...rubin_ganja барајте ме ...
 

Ice_Man

Староседелец
16 февруари 2012
440
236
1,053
Код:
http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/4693572

еве сум и ја