Bmw

Maks

Староседелец
Bavarian Motor Works или скратено Bmw е Германска фабрика за автомобили и мотоцикли која постои од 21.Јули.1917 година. Податоците направени за 2010 година покажуваат дека за таа година Bmw произвела рекордни 1.481.253 автомобили и 112.271 мотоцикли.
Фабриката се наоѓа во Минхен, Германија
800px-BMW-HQ-PLANT-BMWWELT.jpg


М5
M5.jpg
 
  • Like
Реакции: Hip.Hop_MKD and Minella