BeatBox | Црнобело Форум

BeatBox

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,932
743
Битбокс (анг: Beatbox) e создавање музика со помош на устата. Целта e да се создаде звук кој е сличен со оној кој го произведува инструмент, или да се создаде ритамот на некоја песна. Способноста на уметникот за битбокс се одликува со произведување што повеќе спектри на звукови така што што повеќе би бил сличен на песната. Во битбоксот понекогаш се користи и усна хармоника. Битбоксот е дел од хип хоп културата.
Превземено од Википедија слободна интернет енциклопедија на македонски јазик:
Извор: http://mk.wikipedia.org/wiki/Бит_бокс
Иначе еве еден добар овој од Франција е дечково: