Back-up

AnGelgirl24

Нов член
16 јули 2013
29
17
3
Не видов нешто слично на темава..Се надевам некој може да ми помогне .. по грешка избришав слика што ми е многу важна ..фактички ја избришав од телефон, преку лаптоп..мислев сум ги префрлила сите ама у ствари не сум ги префрлила..и избришав со CTRL+ALT+DELETE .. :besen фала однапред ..
 

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
430
886
1,103
Сликата беше во телефонот или на картицата од телефонот?
Ако е на картица можеби, викам можеби ако ја извадиш, поврзеш на лаптоп како УСБ и со некои програмчина можеби ќе ја вратиш... за враќање од телефонсктата меморија искрено не знам, можеби да прашаш во некој сервис за мобилни или такво нешто. А за од картици сум враќал од картичка од дигиталниот апарат врзана на компјутер дирекно па верувам дека би можело и од телефонска картичка.
filehippo.com/download_recuva

за ова зборувам
 

AnGelgirl24

Нов член
16 јули 2013
29
17
3
Сликата беше во телефонот или на картицата од телефонот?
Ако е на картица можеби, викам можеби ако ја извадиш, поврзеш на лаптоп како УСБ и со некои програмчина можеби ќе ја вратиш... за враќање од телефонсктата меморија искрено не знам, можеби да прашаш во некој сервис за мобилни или такво нешто. А за од картици сум враќал од картичка од дигиталниот апарат врзана на компјутер дирекно па верувам дека би можело и од телефонска картичка.
filehippo.com/download_recuva

за ова зборувам
Не ми е во картичка :(
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,391
9,099
1,683
Кушкундалево
Какво е тоа бришење со ctrl+alt+delete? Мислиш на shift+delete?
Сликата беше во телефонот или на картицата од телефонот?
Ако е на картица можеби, викам можеби ако ја извадиш, поврзеш на лаптоп како УСБ и со некои програмчина можеби ќе ја вратиш... за враќање од телефонсктата меморија искрено не знам, можеби да прашаш во некој сервис за мобилни или такво нешто. А за од картици сум враќал од картичка од дигиталниот апарат врзана на компјутер дирекно па верувам дека би можело и од телефонска картичка.
filehippo.com/download_recuva

за ова зборувам
Ако успее преку драјвери или некои алатки да допре до меморијата на телефонот прилично ист е процесот и никој не гарантира дека ќе го врати фајлот.
 

AnGelgirl24

Нов член
16 јули 2013
29
17
3
sh
Какво е тоа бришење со ctrl+alt+delete? Мислиш на shift+delete?


Ако успее преку драјвери или некои алатки да допре до меморијата на телефонот прилично ист е процесот и никој не гарантира дека ќе го врати фајлот.
shift+delete .. изв грешка :confused: иначе еднаш најдов нешто слично.. да ги вратиш избришаните работи..појма немам кај најдов..ама беше многу комплицирано и милиони фајлови имаше..плус ова беше во телефон и незнам ако пробам пак така некако дали ќе успее .. :/
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,391
9,099
1,683
Кушкундалево
sh
shift+delete .. изв грешка :confused: иначе еднаш најдов нешто слично.. да ги вратиш избришаните работи..појма немам кај најдов..ама беше многу комплицирано и милиони фајлови имаше..плус ова беше во телефон и незнам ако пробам пак така некако дали ќе успее .. :/
Со такви работи никој не гарантира дека ќе успееш да го вратиш фајлот. Ако се решиш на тоа што ти го кажа членот погоре поврзи го телефонот на истиот начин како што го поврза кога си ја избришала сликата.
 

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,277
1,898
1,133
Сликата беше во телефонот или на картицата од телефонот?
Ако е на картица можеби, викам можеби ако ја извадиш, поврзеш на лаптоп како УСБ и со некои програмчина можеби ќе ја вратиш... за враќање од телефонсктата меморија искрено не знам, можеби да прашаш во некој сервис за мобилни или такво нешто. А за од картици сум враќал од картичка од дигиталниот апарат врзана на компјутер дирекно па верувам дека би можело и од телефонска картичка.
filehippo.com/download_recuva

за ова зборувам
Јас избришав околу 200 слики од апаратот пошто нели ги префрлив в компјутер...арно ама го однесовме да го инсталираат и ги избришале и од таму...и сега има некој начин да ги вратам?
Имаш враќано од картицата од апарат?
 

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
430
886
1,103
Јас избришав околу 200 слики од апаратот пошто нели ги префрлив в компјутер...арно ама го однесовме да го инсталираат и ги избришале и од таму...и сега има некој начин да ги вратам?
Имаш враќано од картицата од апарат?
Па да за тоа зборам. Земи програмчето горе, бесплатно е, инсталирај и стартувај, на почеток одбери слики>одбери специјална локација и пронајди ја картицата во листата и пушти длабоко скенирање. Ќе почекаш некое време ама се надевам на крај ќе добиеш тоа што ти е потрребно. Со среќа :)
 
  • Like
Реакции: MoonFairy

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,277
1,898
1,133
Па да за тоа зборам. Земи програмчето горе, бесплатно е, инсталирај и стартувај, на почеток одбери слики>одбери специјална локација и пронајди ја картицата во листата и пушти длабоко скенирање. Ќе почекаш некое време ама се надевам на крај ќе добиеш тоа што ти е потрребно. Со среќа :)
Ептен тенкју :)
 

AnGelgirl24

Нов член
16 јули 2013
29
17
3
Сликата беше во телефонот или на картицата од телефонот?
Ако е на картица можеби, викам можеби ако ја извадиш, поврзеш на лаптоп како УСБ и со некои програмчина можеби ќе ја вратиш... за враќање од телефонсктата меморија искрено не знам, можеби да прашаш во некој сервис за мобилни или такво нешто. А за од картици сум враќал од картичка од дигиталниот апарат врзана на компјутер дирекно па верувам дека би можело и од телефонска картичка.
filehippo.com/download_recuva

за ова зборувам
Не ми успеа со ова :( не ми е на картичка..ама пробав иако ми е на телефон .. и ништо :( незнам што друго да пробам