Холандија

Iznogoud08

Нов член
21 јуни 2012
5
4
3
31
Somewhere in the universe
Холандија е европскиот дел од Кралството Холандија. Холандија е парламентарна демократија со уставен монарх, лоцирана во северо-западна Европа. Се граничи со Северното Море на север и запад, со Белгија на југ и со Германијана исток. Холандија е административно поделена на 12 провинции. Денешните граници на Холандија се утврдени во 1839 година.
Холандија е една од најгусто населените и географски најниско позиционираните земји во светот, позната по своите брани, ветерници, кломпи, лалиња, велосипеди итолеранција.

Народ кој самиот ја создава својата земја, преку пресушување на морето. Тие да ги имаат нашите географски услови земјата Холандија би ја направиле земја од друг свет.

И да не не Холанџани туку Холанѓани ;)
 
  • Like
Реакции: Scars

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,227
3,542
1,143
Можеше да постираш нешто слики,ова,она... :rolleyes:

 
  • Like
Реакции: Gemini