Хип-Хоп катче | Црнобело Форум

Хип-Хоп катче

Baronessa

Истакнат Член
13 февруари 2012
541
751
93
Los Angeles!
мојата љубов, моја крв, моја сенка, МОЕ СЕ...
да го немав него ќе бев изгубена... си го сакам зошто секогаш знае да ме исполни, да ме разбере, да ме охрабри..
.

Рап песни во кои се пронаоѓате, кои ве исполнуваат итн...
 

Baronessa

Истакнат Член
13 февруари 2012
541
751
93
Los Angeles!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Тој е мој татко, брат, другар,тој е мое дете... тој е мое СЕ!!! не ми го пипај зошто за него колам и хиени
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Hip.Hop_MKD

Baronessa

Истакнат Член
13 февруари 2012
541
751
93
Los Angeles!
па искрено РАП музика беше стопати поарно
вака РАПче - ВРАПче -МАЈТАПче
Рапот за мене не е само музика... тој е мој живот моја воздишка мое срцево отчукување... тој е мојата љубов, него го сакам како што мајка сака дете... !!!!!!!!!!!!
 

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,053
1,183
па искрено РАП музика беше стопати поарно
вака РАПче - ВРАПче -МАЈТАПче

аман со тие извичниците
Името повторно е сменето, јас претходно го сменив зошто според мене така повеќе одговараше. Исто така избришани се и оф топиците.
 

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,932
743
Хип-Хоп Катче
Прво заради тоа што уште некој не знаат што е Хип-Хоп мала историја:


Хип-хоп е музички жанр кој е развиен со Хип-Хоп култура која настанала во САД во 70-тите години на 20-ти век, и станал дел од модерната култура во 80-тите. Воглавно се состои од следниве неколку елементи:

Овие се четирите главни елементи на хип-хоп културата, која ја започнале младите
афро-американци од Њујорк во почетокот на 1970 година. Типично за хип-хопот е тоа што се состои од засилено ритмично рецитирање и обилно користење на техниките: асонанса, алитерација и рима.

Хип Хоп играње
Хип хоп играњето најпрвин се играше со хип хоп музика, или се развило како дел од хип хоп културата. Хип хоп музиката, а исто така и играта може да се подели на стара школа (old school) и нова школа (new school).Врстите на хип хоп играњето се појавиле како независни, и многу луѓе денес го играат без обзир што имаат малку или никакви врски со оригиналната култура. Оригиналните играчки врсти во хип хоп културата створиле субжанрови, еден од нив е Breakdance.
***
Во последно време секој сељак ( затоа што секој има пристап до интернет и компијутер), почна да прави РАП. Не е во рапот само да се направи само пари, финтата е тоа што се прави да биде од љубов.Само ќе ве молам да правите разлика меѓу Комерцијален Рап и "Underground" рап. Го завршувам воведот со едан мисла:
"Рапот ако го слушаш, не значи дека треба да го правиш!" -Tonyo San
Само ќе ве молам да правите разлика меѓу Комерцијален Рап и "Underground" рап.