Филмски цитати

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,192
3,931
743
Сцената од Викенд на Мртовци на Ѓавато: Цанде стегај фичото и Ова нема ни у Београду! :D
 
  • Like
Реакции: Hexasto

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,031
2,642
1,143
26
Битола
од балкан кан ги памтам најмногу зборовите на баба зумбула.. ех да можев сега да ода мке бев надвор со калашников... види го животиња седи тука и гледа некои емисии со животење а надвор патриотите гинаат...
 
  • Like
Реакции: Hexasto and The Tramp

Party Poison

Истакнат Член
20 февруари 2012
140
142
343
V for Vendetta :

Evey Hammond
: Are you like a... crazy person?

V: I'm quite sure they will say so.

V:Beneath this mask there is more than flesh. Beneath this mask there is an idea, Mr. Creedy, and ideas are bulletproof.

Shutter Island :
Teddy Daniels: Anything unusual occur?

Nurse Marino: Define 'unusual'.
Teddy Daniels: Excuse me?
Nurse Marino: This is a mental institution, Marshal. For the criminally insane. Usual isn't a big part of our day.

Teddy Daniels: You know, this place makes me wonder.
Chuck Aule: Yeah, what's that, boss?
Teddy Daniels: Which would be worse - to live as a monster, or to die as a good man?

Fight Club :

Narrator: This is your life and it's ending one minute at a time.

Tyler Durden: Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch?

Tyler Durden: It's only after we've lost everything that we're free to do anything.

Tyler Durden: The things you own end up owning you.
 

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,031
2,642
1,143
26
Битола
тука оставате линкови од некои говори од филмови што сте ги гледале а ви оставиле голем впечаток..
Јас поштувам најмногу два говори од филмови. првиот говор е начовекот кој сакаше да го насмее целиот свет и сакаше да биди причината за среќа кај луѓето а не причина за тага..
Цел живот молчеше, еднаш прозборе и ги кажа најубавите зборови...


и вториот говор е од Филмот мрежата од 1976 година... муабетот во говорот е за ситуацијата во држават, за начинот на кој ги гледаме сите работи шо ни се дешаваат окулу нас... повеќе шо и да кажам е непотребно..


Кој од овие два говори да ги слушам, се наежувам....
уживајте
 
  • Like
Реакции: mAcIkA