Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Abraxas" data-source="post: 367767" data-attributes="member: 2368"><p>Јас затоа ти посочив конкретна книга, за да видиш што се тие еони и зошто и како се поделени со време, вака нормално нема да држи вода ништо, кога градиш заклучоци врз сопствени интерпретации за нешта кои реално не ги познаваш. </p><p>Нема ништо мистериозно за потеклото на нашата духовност, тоа е динамичкиот аспект на нашето битие, суштината, предодреденоста. Тоа што е мистериозно е нејзината природа, мистериозна е бидејќи треба да се осознае, а тоа не се постигнува со филозофирање.</p><p></p><p>Што се однесува до тоа дека целна група ни биле луѓе што се во недоумица, поголема глупост одамна не сум слушнал... Зошто би сакал да придобијам човек што е во недоумица? Не сме ние култ шго бара слепа послушност, ние сакаме свет каде индивидуата е темел на општеството, силна, независна, одлучна. Каде секој сам открива кој е неговиот пат, со тоа стекнувајќи почит кон оние што имаат различен пат од неговиот. Ова не е свет и општество на луѓе во недоумица.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abraxas, post: 367767, member: 2368"] Јас затоа ти посочив конкретна книга, за да видиш што се тие еони и зошто и како се поделени со време, вака нормално нема да држи вода ништо, кога градиш заклучоци врз сопствени интерпретации за нешта кои реално не ги познаваш. Нема ништо мистериозно за потеклото на нашата духовност, тоа е динамичкиот аспект на нашето битие, суштината, предодреденоста. Тоа што е мистериозно е нејзината природа, мистериозна е бидејќи треба да се осознае, а тоа не се постигнува со филозофирање. Што се однесува до тоа дека целна група ни биле луѓе што се во недоумица, поголема глупост одамна не сум слушнал... Зошто би сакал да придобијам човек што е во недоумица? Не сме ние култ шго бара слепа послушност, ние сакаме свет каде индивидуата е темел на општеството, силна, независна, одлучна. Каде секој сам открива кој е неговиот пат, со тоа стекнувајќи почит кон оние што имаат различен пат од неговиот. Ова не е свет и општество на луѓе во недоумица. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom