Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Pica pica" data-source="post: 309518" data-attributes="member: 2914"><p>Колку убаво звучи,но повторно не одговори на прашањето.</p><p>Ако посочениот цитат го отпочнеше со "јас како инициран во о.т.о верувам дека телема е...итн" никој ништо немаше да ти противречи, ниту прашање ќе следеше од моја страна,но да даваш таква смела мисла,а ништо од тоа не си искусил,како што и самиот си кажа дека сеуште преку праксите ги осознаваш симболиките,додека ако ти беше умот во фрекфенција праксите и симболиките ќе извираа од тебе.Ти посочив дека тоа се спротивни насоки.</p><p>Такви искази можеш пред огледало да си ги кажуваш.Незнам зошто не признаеш дека тоа беше верување,а не доживување.</p><p></p><p></p><p>Abraxas,</p><p>Што те кочеше тогаш да одговориш на прашањето со да или не,даде толку големо толкување за телема,а всушност беше шуплив (празен)исказ.</p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Имавме добри теми за разговор,се бараше себеси,како се пронаоѓа во она или ова,како си ги бранеше неколкуте правила од сатанизмот,интересен муабет,па конечно се најде во средина која го истакнува егото.(инициран) </span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">За гретоа беше човеку,на секој муабет си постираше линк од блогот,само да ти се зголеми бројот на посетители,тоа бројчаникот како да ти беше за правдање како многу си ја раширил телема.</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Апостоли на новиот еон,уште заслепени сте во тоа,</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">вашиот концеп е контрирање на другите верувања и религии,а ниту С од себеосознавање.</span></p><p></p><p></p><p>Духовноста не е во книгите,таа е внатре во секој човек,ниту една книга нема да ти каже што има внатре,никој нема да те научи,ниту ќе ти покаже.</p><p>Колку што е опасно материјалното исто толку е и духовното,само слабаци кој се препуштат во нејзиното уживање стануваат жртви преку кој ќе се промовира некоја духовност,филозофија или верување,сеедно што е,а тогаш секогаш прво ќе биде филозофијата,наместо поимот човек.</p><p>А уште пожално е што оние кој се изгубени го шират и проповедаат тоа.</p><p>На право место ќе кажат..</p><p>Јас сум христијани</p><p>Јас сум јеховин</p><p>Јас сум муслиман</p><p>Јас сум телемит</p><p>Веќе никој не вика јас сум човек,бидејќи го изгубиле тој поимот некаде многу одамна,сега поимот човек е филозофијата,религијата,нацијата,...</p><p></p><p>Не е до фрекфенциите Хепта,туку до отровот со кој се труе човекот...а тоа е Его,Религија-верување(филозофија) и монета-пари.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pica pica, post: 309518, member: 2914"] Колку убаво звучи,но повторно не одговори на прашањето. Ако посочениот цитат го отпочнеше со "јас како инициран во о.т.о верувам дека телема е...итн" никој ништо немаше да ти противречи, ниту прашање ќе следеше од моја страна,но да даваш таква смела мисла,а ништо од тоа не си искусил,како што и самиот си кажа дека сеуште преку праксите ги осознаваш симболиките,додека ако ти беше умот во фрекфенција праксите и симболиките ќе извираа од тебе.Ти посочив дека тоа се спротивни насоки. Такви искази можеш пред огледало да си ги кажуваш.Незнам зошто не признаеш дека тоа беше верување,а не доживување. Abraxas, Што те кочеше тогаш да одговориш на прашањето со да или не,даде толку големо толкување за телема,а всушност беше шуплив (празен)исказ. [FONT=Georgia] Имавме добри теми за разговор,се бараше себеси,како се пронаоѓа во она или ова,како си ги бранеше неколкуте правила од сатанизмот,интересен муабет,па конечно се најде во средина која го истакнува егото.(инициран) За гретоа беше човеку,на секој муабет си постираше линк од блогот,само да ти се зголеми бројот на посетители,тоа бројчаникот како да ти беше за правдање како многу си ја раширил телема. Апостоли на новиот еон,уште заслепени сте во тоа, вашиот концеп е контрирање на другите верувања и религии,а ниту С од себеосознавање.[/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] Духовноста не е во книгите,таа е внатре во секој човек,ниту една книга нема да ти каже што има внатре,никој нема да те научи,ниту ќе ти покаже. Колку што е опасно материјалното исто толку е и духовното,само слабаци кој се препуштат во нејзиното уживање стануваат жртви преку кој ќе се промовира некоја духовност,филозофија или верување,сеедно што е,а тогаш секогаш прво ќе биде филозофијата,наместо поимот човек. А уште пожално е што оние кој се изгубени го шират и проповедаат тоа. На право место ќе кажат.. Јас сум христијани Јас сум јеховин Јас сум муслиман Јас сум телемит Веќе никој не вика јас сум човек,бидејќи го изгубиле тој поимот некаде многу одамна,сега поимот човек е филозофијата,религијата,нацијата,... Не е до фрекфенциите Хепта,туку до отровот со кој се труе човекот...а тоа е Его,Религија-верување(филозофија) и монета-пари. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom