Самохрани родители

Zvezdica

Нов член
24 февруари 2012
3
3
3
Што мислите вие колку државата им помага на оваа група граѓани, дали им помага воопшто и колку често го прави тоа?
Пред две недели во Неготино се отвори клуб на самохрани родители, со цел барем малку да им го олесниме секојдневието на оваа група граѓани, клубот беше отворен од страна на клубот на млади на Црвен Крст - Неготино, како ПХВ проект.

http://www.facebook.com/pages/Клуб-на-самохрани-родители-Надеж-Неготино/297575466964845
 
  • Like
Реакции: Hip.Hop_MKD

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,374
1,871
1,123
Па би требало да имаат секаква помош од министерството самохраните родители.
Треба да се отворат такви клубови во сите градови, членови да се сите самохрани родители и ако имаат некое барање или некој проблем заеднички да се упатат во министерството.. :)
 
  • Like
Реакции: Hip.Hop_MKD

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,192
3,931
743
Што мислите вие колку државата им помага на оваа група граѓани, дали им помага воопшто и колку често го прави тоа?
Пред две недели во Неготино се отвори клуб на самохрани родители, со цел барем малку да им го олесниме секојдневието на оваа група граѓани, клубот беше отворен од страна на клубот на млади на Црвен Крст - Неготино, како ПХВ проект.

http://www.facebook.com/pages/Клуб-на-самохрани-родители-Надеж-Неготино/297575466964845
Државата не се грижи за многу работи.. Иначе најдобро е самиот народ да си помага на себе и споделувајќи искуства да може полесно да ги мине тешкотиите. Секоја чест за ова и подржувам вакви собири и организации.
 
  • Like
Реакции: Zvezdica and JaMi

marjan

Истакнат Член
13 февруари 2012
489
657
93
Bitol, Bitola, Macedonia
респект за сите од таа група на луге и мислам дека дрзавата треба на секаков мозен начина да помага на тие луге :)
 
  • Like
Реакции: Zvezdica

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,239
1,758
113
Малку таму, малку овде...
И јас сметам дека треба да им се помага на ваквите луѓе. Убаво е тоа со клубот, но тоа е само за еден град. А самохрани родители има во изобилие...
Сепак, и да се формираат секаде клубови, пак е потребна финансиска помош од државата и притоа таа да не е минимална туку со некоја пристојна висина.
 

Baronessa

Истакнат Член
13 февруари 2012
524
753
93
Los Angeles!
Секоја им чест на овие родители! Капа им симнувам!
И мене никогаш не би ме исплашило сознанието дека можеби ќе бидам и јас дел од нив! Горда би била на тоа и не би ми пречело и сама да го гледам иако таткото е жив и сме во добри односи!
 
  • Like
Реакции: Arkantos

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,353
3,846
1,153
На самохраните родители најмногу им треба подршка - психичка, а потоа парична. И не го кажувам ова само онака - колку да биде кажано, го кажувам од искуство. Многу блиско искуство. Дете сум на самохран родител и знам колку тешко се справуваше со ситуацијата на психички план и колку често знаеше да падне.
А што се однесува до парите... ако тој самохран родител е квалитетно способен да обезбеди леб за дома - ќе обезбеди - нема да има луксуз, ама леб ќе има.
 
  • Like
Реакции: D.Kettering

incule

Староседелец
5 јануари 2015
739
127
1,053
26
Не сум задоволна им помагаат ама не многу и не често,треба да им се помага за се,за пари,за живеалиште,за јадење