Родољубива поезија

martin4etoooo

Нов член
12 април 2012
21
17
3
24
Напред Македонијо

Прошетав низ планини,
гори високи,но
никаде не те
најдов тебе.
Ги видов езерата
шумите и зеленилата
а тебе не.
Напред Македонијо
дигни глава
високо,
ти си голема,
гордеј се
Македонијо.
На трибини се јавува
северо-јужна страна
исток и запад
очите ги впериле во
тебе Македонијо.
Напред Македонијо
дигни ја својата
глава високо.
 
  • Like
Реакции: Micka and Hip.Hop_MKD